ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Καρυστιανού για μαζική σφαγή στα Τέμπη: «Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στην κυβέρνησή μας»

«Ζητάμε κάτι το αυτονόητο, να παρεπεμφθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι»

Μ.Καρυστιανού για μαζική σφαγή στα Τέμπη: «Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στην κυβέρνησή μας»

Η Μαρία Καρυστιανού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (19/3) και λίγες ώρες μετά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο για τη μαζική σφαγή των Τεμπών, τόνισε πως «δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στην κυβέρνησή μας». 

Η μητέρα της 19χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της στο έγκλημα των Τεμπών, δήλωσε ότι η φωνή των συγγενών των θυμάτων γιγαντώθηκε γιατί ενώθηκε με τη φωνή 1.300.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το αίτημα αναφοράς που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Υπάρχουν σκόπιμες παρεμβάσεις; Εμείς βλέπουμε ότι όλο το βάρος έχει μετακινηθεί σε δύο υπαλλήλους. Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας να ζητήσει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

«Ζητάμε κάτι το αυτονόητο, να παρεπεμφθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι, δεν θα έπρεπε να το ζητάμε, έπρεπε να είχε γίνει», πρόσθεσε.

«Οι βουλευτές παρά τα όσα έχουν βγει στο “φως” συνεχίζουν να εμμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στην κυβέρνησή μας. Συνεχίζουμε να κάνουμε μόνοι μας την έρευνα, το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

«Θα προσπαθούμε να δικαιώσουμε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε.

Να σημειωθεί πως χθες Δευτέρα, συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα του εγκλήματος των Τεμπών, παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της, Μάρθη, στο πολύνεκρο δυστύχημα ζήτησε τη συμπαράσταση της Κομισιόν για να καταργηθεί η ασυλία βουλευτών.

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, η Μαρία Καρυστιανού έλαβε τον λόγο, αναφέροντας πως καταβάλλονται προσπάθειες για συγκάλυψη των πραγματικών υπευθύνων του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να επέμβει, προκειμένου να αρθεί η ασυλία των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην τραγωδία, ανάμεσά τους και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.