ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Κ.Μητσοτάκης το ανακοίνωσε και επίσημα: «Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»

«Οι αστυνομικοί θα συνοδεύουν τους φοιτητές αργά το βράδυ στο πανεπιστήμιο»

Ο Κ.Μητσοτάκης το ανακοίνωσε και επίσημα: «Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, παρά τα όσα είχε ανακοινώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης. 

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έφιππη αστυνομία, λέγοντας ότι «ίσως πρέπει να ζητήσω καμήλες για τους φίλους μου στη Σ. Αραβία, ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δεν χρειαζόμαστε. Η ιδέα υπήρχε καιρό στον προγραμματισμό του Υπουργείου, έκρινα πως στην παρούσα φάση δεν το χρειαζόμαστε». 

«Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο Υπουργός δεν είπε κάτι τέτοιο, άκουσα με προσοχή όσα είπε, δεν καταργείται. Το πρόβλημα είναι ότι υπήρχε βία και ανομία, και η κατάσταση είναι καλύτερη πλέον. Πώς το αντιμετωπίσαμε αυτό; Βάζοντας την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, αδειάζοντας πολλές καταλήψεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι καλύτερα. Μιλήσαμε με τους πρυτάνεις και είπαμε να δούμε το πλαίσιο πρόσβασης, όπως τουρνικέ κλπ και εκεί ήρθε επικουρικά η πανεπιστημιακή αστυνομία», είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία και πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρειάζεται η παρέμβαση της κανονικής οπλισμένης αστυνομίας. Τα άτομα αυτά ήδη υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα, το σε ποια έκταση και πότε θα κάνουν περιπολίες στα ΑΕΙ, αυτό θα το δούμε ανάλογα και με τις ανάγκες. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έχει περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει. Να δώσω ένα παράδειγμα: Είσαι αργά στο ΑΕΙ, θέλεις να φύγεις και φοβάσαι, σε συνοδεύει μέχρι όπου χρειάζεται. Να φτάσουμε στο σημείο, να ευχηθούμε, να μην χρειάζεται ποτέ να παρεμβαίνει. Έχω εμπιστοσύνη στους Υπουργούς μου, ο κ. Μηταράκης έκανε εξαιρετική δουλειά στο Μετανάστευσης, και είμαι σίγουρος πως θα κάνει και στο προστασίας του Πολίτη, τα άλογα θα μείνουν στον στάβλο…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.