Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Συγκλονιστική έκκληση της μητέρας θύματος: «Οργή και δικαιοσύνη για τα παιδιά μας, να γίνει τσουνάμι στους δρόμους»

«Αν το κράτος δεν φέρει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, εμείς οι μητέρες θα φτιάξουμε το δικό μας λαϊκό δικαστήριο»

Συγκλονιστική έκκληση της μητέρας θύματος: «Οργή και δικαιοσύνη για τα παιδιά μας, να γίνει τσουνάμι στους δρόμους»

Η Άλμα Μάτα, μητέρα της Κλαούντια Λάτα, του 20χρονου κοριτσιού που χάθηκε στο φριχτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέφερε με θλίψη ότι το μόνο που θέλει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα παιδιά που χάθηκαν και για τις οικογένειες που ζουν καθημερινά με τον πόνο.

Η Άλμα Λάτα απευθύνθηκε με δύναμη στους πολίτες, καλώντας τους να πλημμυρίσουν τους δρόμους και να εκφράσουν την οργή τους, σημειώνοντας ότι οι «300» δεν είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη, αλλά οι πολίτες.

«Να γίνουν τσουνάμι και να βρουν τρόπο να εκδηλώσουν την οργή τους», είπε, επισημαίνοντας πως η μητέρα που έχασε το παιδί της έχει τη δύναμη να απαιτήσει δικαιοσύνη.

Με τρεμάμενη φωνή, η μητέρα περιέγραψε τη φρικτή στιγμή που το παιδί της βρισκόταν στο κυλικείο του τρένου, το οποίο ήταν το χειρότερο βαγόνι. “Σίγουρα φώναζε ‘μαμά’, αλλά δεν ήμουν εκεί για να το βοηθήσω”, είπε, προσθέτοντας πως, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της στους πυροσβέστες, δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να προσφέρει βοήθεια.

Με συναισθηματική φόρτιση, η Άλμα Λάτα τόνισε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα για τις οικογένειες είναι όχι μόνο ο θάνατος των παιδιών τους, αλλά και η αγνόηση και η αναλγησία που δείχνουν οι υπεύθυνοι, όπως φάνηκε στην επεξεργασία των λειψάνων των θυμάτων, που θάφτηκαν με τρόπο αδιάφορο και αναίσθητο. Αναρωτήθηκε, με πόνο, «Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή σε αυτή τη χώρα;».

Η μητέρα ζήτησε απαντήσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος και την τύχη των παιδιών της. «Δεν ξέρουμε ούτε από τι πέθαναν τα παιδιά μας» είπε, τονίζοντας ότι οι αρχές απέτυχαν να δώσουν τις απαιτούμενες τοξικολογικές εξετάσεις και άλλα κρίσιμα στοιχεία. Εξήγησε, ωστόσο, ότι ευτυχώς, μέσα από τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών, ακούστηκαν αλήθειες που θα αποκαλυφθούν στη δικαστική διαδικασία.

«Αν το κράτος δεν φέρει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, εμείς οι μητέρες θα φτιάξουμε το δικό μας λαϊκό δικαστήριο», υπογράμμισε, με τη φωνή της να αντηχεί από την οργή και τον πόνο. Κλείνοντας, επανέλαβε την έκκλησή της προς όλους, ζητώντας μαζική συμμετοχή στους δρόμους: «Αύριο βγείτε όλοι, να γίνει τσουνάμι αυτή η οργή. Εμείς έχουμε τη δύναμη, όχι οι 300».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.