
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με επίσημη ανακοίνωσή της, καταδικάζει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να ζητήσει την παραίτηση του Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η Ένωση υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο αίτημα, εκτός θεσμικού πλαισίου, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και πλήττει το κύρος της. Όπως αναφέρει, η απονομή δικαιοσύνης ρυθμίζεται αποκλειστικά από το Σύνταγμα και τους νόμους και δεν μπορεί να επηρεάζεται από πιέσεις ή εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι ενέργειες αυτού του είδους, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από θεσμικούς φορείς του νομικού συστήματος, διαταράσσουν την ισορροπία των θεσμών και δημιουργούν κλίμα υπονόμευσης της δικαστικής ανεξαρτησίας.
Κλείνοντας, η Ένωση Εισαγγελέων τονίζει ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αδιαπραγμάτευτη και δηλώνει πως θα συνεχίσει να τη στηρίζει και να τη διαφυλάσσει, προστατεύοντας το έργο των δικαστικών λειτουργών από κάθε μορφή παρέμβασης ή αμφισβήτησης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.