ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κάλεσμα Α.Τσίπρα στην «σκληρή» δεξιά: «Ψηφίστε μας για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες και να τιμωρήσουμε το παρακράτος»

«Άνοιγμα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες που έμειναν «κομματικά ορφανοί»

Κάλεσμα Α.Τσίπρα στην «σκληρή» δεξιά: «Ψηφίστε μας για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες και να τιμωρήσουμε το παρακράτος»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε «άνοιγμα» προς τους πολίτες που έμειναν «κομματικά ορφανοί» και δη σε αυτούς της εθνικιστικής δεξιάς, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, να βάλει «μπλόκο» σε 13 κόμματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι να πάρει τους «ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής». 

Συγκεκριμένα ο Α.Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και μετά από ερώτηση για το γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Η.Κασιδιάρη είπε ότι «στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή» προσθέτοντας πως «δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι το σκάνδαλο υποκλοπών «δεν είναι απλά ένα σκάνδαλο πολιτικό. Είναι παρανομία και είναι αδίκημα κακουργηματικό το να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτές, ευρωβουλευτές, επιχειρηματικός κόσμος, δημοσιογράφοι. Άρα αυτό, κατά την άποψή μου, σε καμία σοβαρή πολιτεία δεν μπορεί να κλείσει έτσι. Διότι αν κλείσει έτσι -και αυτό μας ζητά ο κ. Μητσοτάκης, «ψηφίστε με, να τελειώσει το θέμα αυτό, να βαπτιστώ στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.».

Μάλιστα, έκανε γνωστό τον τρόπου που θα έρθει η κάθαρση υποσχόμενος μεταξύ άλλων Προανακριτική Επιτροπή για Μητσοτάκη, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «υπάρχει μια επιχείρηση συγκάλυψης» από τον κ. Ντογιάκο, ο οποίος όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «προσπάθησε να εμποδίσει έναν έντιμο πρώην δικαστή, τον κ. Ράμμο, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, της αρμόδιας κατά το Σύνταγμα, για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να βρει τα πειστήρια του εγκλήματος».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα, εάν θεωρεί ότι «συγκαλύπτει πράγματα ο κ. Ντογιάκος», ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε κατηγορηματικός, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «Ναι, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επιχείρηση συγκάλυψης, το λέω και ανοιχτά» και συμπλήρωσε ότι «Ο κ. Ντογιάκος έχει την ευθύνη, γιατί επιμελείται των ερευνών, κυρίως όμως έχει την ευθύνη που προσπάθησε να εμποδίσει έναν έντιμο πρώην δικαστή, τον κ. Ράμμο, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, της αρμόδιας κατά το Σύνταγμα, για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να βρει τα πειστήρια του εγκλήματος στους παρόχους τους τηλεπικοινωνιακούς, με μια γνωμοδότηση».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, πριν πάει στο Ειδικό Δικαστήριο «πρέπει να δούμε είναι ότι δεν μπορεί αυτή η υπόθεση, η υπόθεση των υποκλοπών -έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε που ξεκίνησε- να συγκαλυφθεί και μάλιστα όταν έχουμε την ομολογία του ίδιου του πρωθυπουργού ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι ακόμα κι αν δεν έχει κάνει βήμα η Δικαιοσύνη, «νομίζω ότι είναι σαφές και ότι πρέπει να λάβουμε την πολιτική ευθύνη μια προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία να συγκροτήσει Προανακριτική, με τους βασικούς υπεύθυνους του σκανδάλου αυτού, που είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που διαχειρίστηκαν την υπόθεση αυτή».

Όταν ο Γιάννης Πρετεντέρης διερωτήθηκε ποιοι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα είναι «Μια σειρά από υπουργοί. Σε πρώτη φάση είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που έβαλαν την υπογραφή τους προκειμένου να μην έχει τη δυνατότητα η αρμόδια Επιτροπή, η ΑΔΑΕ, να προσφύγει κάποιος για να μάθει αν παρακολουθείτο ή όχι. Γιατί αυτό ξεκίνησε από τον κ. Κουκάκη. Ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν ευθύνες και από τη διαχείριση που έκαναν σε σχέση με την ΕΥΠ εκείνη την περίοδο και άλλοι υπουργοί μέσα στο Μαξίμου. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που δεν αφορά το σήμερα, είναι ένα θέμα το οποίο θα φτάσει την ώρα εκείνη».

Μάλιστα, απαντώντας στον κ. Πρετεντέρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο στόχος είναι το σκάνδαλο να μη συγκαλυφθεί, γιατί όπως ανέφερε «υπάρχουν χιλιάδες gigabytes, που είναι τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων αυτών. Πού βρίσκονται, κ. Πρετεντέρη; Γνωρίζετε;» με τον δημοσιογράφο να απαντά «Νομίζω εκεί που είναι των προηγούμενων παρακολουθήσεων. Πού να ξέρω εγώ πού βρίσκονται;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μισό λεπτάκι, οι παρακολουθήσεις στον τόπο μας, επειδή έχω διατελέσει πρωθυπουργός και ξέρω, γίνονται με διαδικασίες. Ο εισαγγελέας υπογράφει και εξηγεί, υπάρχει εθνικός λόγος και είχε μέχρι πρότινος, μέχρι να υπάρξει αυτή η νομοθεσία, τη δυνατότητα ο Πρετεντέρης που τον παρακολουθούσε γιατί ήταν ύποπτος, να ζητήσει και να μάθει αν παρακολουθήθηκε και να πει τι έγιναν τα αποτελέσματα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.