ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο κενό η προσπάθεια Κ.Μητσοτάκη για αλλαγή του Χ.Ράμμου

Δεν τέθηκε καν στην Διάσκεψη των Προέδρων - Το Μαξίμου αναζητούσε τρόπους να «φιμώσει» την ΑΔΑΕ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο κενό η προσπάθεια Κ.Μητσοτάκη για αλλαγή του Χ.Ράμμου

Μπλόκο στις μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για έλεγχο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) μέσω «ξηλώματος» του Χρήστου Ράμμου έβαλε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Το Μαξίμου όπως χαρακτηριστικά σας είχαμε αναφέρει χθες, αναζητούσε τρόπους να απαλλαγεί από την «ενοχλητική» ΑΔΑΕ και σχεδιάζει αλλαγές στην σύνθεση του ΔΣ για να την κάνει πιο «υπάκουη» στις κυβερνητικές βουλές και να εμποδίσει έτσι τις έρευνες για τις υποκλοπές της ΕΥΠ αλλά δεν τα κατάφερε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα δεν μπήκε ούτε καν προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων καθώς δεν υπάρχουν τα 3/5 που απαιτούνται για να περάσουν το «πραξικόπημα» της ΝΔ.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Σημειώνεται ότι για την αντικατάσταση των τριών τακτικών και τεσσάρων αναπληρωματικών μελών της ΑΔΑΕ θα πρέπει να υπάρξει διακομματική συμφωνία που θα εξασφαλίσει πλειοψηφία 3/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας παραδέχτηκε πως το ζήτημα δεν τέθηκε στη διάσκεψη καθώς δεν υπήρχε πλειοψηφία που να διασφαλίζει την «αντικατάσταση» των μελών της επιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως το ζήτημα θα τεθεί στη διάσκεψη εφόσον υπάρχει πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ για να είναι «υπάκουη» στις κυβερνητικές βουλές, ώστε να θαφτεί οριστικά στο σκοτάδι το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στους στενούς του συνεργάτες ότι θα πρέπει «να τελειώνουμε με τον Ράμμο».

Αυτό όμως είναι δύσκολο κσθώς η θητεία του Προέδρου της ΑΔΑΕ, ο οποίος έχει αντιταχθεί σθεναρά στις αποφάσεις Μητσοτάκη, δεν έχει λήξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι σε αυτή την στιγμή φαίνεται ότι τώρα για όσο μπορούν στην κυβέρνηση θα “οχυρωθούν” πίσω από την από την εισήγηση Ντογιάκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.