ΣΥΡΙΖΑ: «Η ακρίβεια καλπάζει – Η πολιτική αλλαγή δεν είναι πλέον μόνο αναγκαία αλλά και επιτακτική»

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αριστεύει στην αποτυχία, βυθίζοντας τη χώρα και τους εργαζόμενους στη μιζέρια»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ακρίβεια καλπάζει – Η πολιτική αλλαγή δεν είναι πλέον μόνο αναγκαία αλλά και επιτακτική»

Για «αδράνεια» απέναντι στην «οικονομική και κοινωνική κρίση που συνεχίζεται» εν μέσω του «σκανδάλου των παρακολουθήσεων» κατηγορούν την κυβέρνηση με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

«Ενώ το γιγαντιαίο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τα κυβερνητικά ψεύδη προκαλούν μια γενικευμένη πια αίσθηση εργαλειοποίησης θεσμών και πλήρους απαξίωσης της δημοκρατίας, η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζει να επελαύνει και η κυβέρνηση να αδρανεί αυτοθαυμαζόμενη», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην κοινή τους δήλωση και επισημαίνουν:

«Ενώ ήδη εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την απειλή φτώχειας ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ τα νοικοκυριά δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια εξακολουθούν να καλπάζουν.

Και τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός ήταν σε επίπεδα 1994, στο 11,6%, για έναν ακόμη μήνα σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ακόμα χειρότερα, για τις πιο βασικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας (ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα) η εκτόξευση των τιμών είναι πολλαπλάσια του συνολικού δείκτη».

Αναγκαία και επιτακτική η πολιτική αλλαγή

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αριστεύει στην αποτυχία, βυθίζοντας τη χώρα και τους εργαζόμενους στη μιζέρια και την κοινωνία και τη δημοκρατία στο ολοκληρωτικό σκοτάδι», σχολιάζουν Αχτσιόγλου και Χαρίτσης, τονίζοντας πως «η πολιτική αλλαγή δεν είναι πλέον μόνο αναγκαία αλλά και επιτακτική, ώστε η κοινωνία να πάρει μια ανάσα καθαρού αέρα, για να ξεφύγει από τον ζόφο στον οποίο μας καταδικάζει καθημερινά ο κ. Μητσοτάκης, οι συνεργάτες και οι φίλοι του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ανάσα δημοκρατίας, ανάσα διαφάνειας, ανάσα κοινωνικής δικαιοσύνης», καταλήγουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.