ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε τροπολογία και ζητά έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα

Προβλέπει την εφαρμογή του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% στα είδη διατροφής, από 1/1/2023 έως και 31/12/2023

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε τροπολογία και ζητά έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα

Mείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα, για έναν χρόνο με δυνατότητα παράτασης, προβλέπει η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο συζητείται και ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη (21/12) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει ειδικότερα την εφαρμογή του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% στα είδη διατροφής, από 1/1/2023 έως και 31/12/2023, με δυνατότητα παράτασης.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα κρίνεται αναγκαία, καθώς ο πληθωρισμός του 2022 εκτιμάται στα επίπεδα του 10%, ο πληθωρισμός στα είδη διατροφής ήταν στο 15% τον Νοέμβριο και οι αυξήσεις σε βασικές κατηγορίες τροφίμων βρίσκονταν πέριξ ή και άνω του 20%.

Με την προτεινόμενη διάταξη, επισημαίνουν, αναμένεται τόνωση της αγοράς και ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών και των καταναλωτών λόγω της μείωσης των τελικών τιμών.

Η τροπολογία, προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση των συντελεστών του ΕΦΚ καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, φυσικό αέριο) στα κατώτατα επιτρεπτά όρια της ΕΕ για την περίοδο από την ψήφιση του νόμου έως και 31/12/2023, με δυνατότητα παράτασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μείωση αυτή, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επιφέρει την αναγκαία και γενναία φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών, με στόχο την αναχαίτιση του κύματος ακρίβειας που επιβαρύνει υπέρμετρα τους πολίτες, ενώ προβλέπεται και η αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων, εξαιτίας της γενναίας μείωσης του ΕΦΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.