Ε. Αχτσιόγλου: «Λόγω ιδεοληψιών της κυβέρνησης θα οδηγηθούμε σε μια “χαμένη γενιά”»

Ε. Αχτσιόγλου: «Λόγω ιδεοληψιών της κυβέρνησης θα οδηγηθούμε σε μια “χαμένη γενιά”»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, «Ζάππειο ΙΙ», η Έφη Αχτσιόγλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληψίες που οδηγούν σε μια «χαμένη γενιά».

«Βασικός στόχος του προγράμματός μας είναι η προστασία της εργασίας» τόνισε απόψε στο Ζάππειο, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Εξηγώντας «τι εννοούμε όταν μιλάμε για προστασία της εργασίας», η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε:

· Διατήρηση θέσεων εργασίας

· Διατήρηση των σχέσεων εργασίας

· Καταβολή των μισθών στο 100% και για λόγους συγκράτησης της ύφεσης

«Δυστυχώς κυβέρνηση της ΝΔ κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Αξιοποίησε την έκτακτη συνθήκη ως δικαιολογητικό λόγο, ως πρόφαση για την απορρύθμιση αγοράς εργασίας» τόνισε η πρώην υπουργός και περιέγραψε τρεις δρόμους για τους εργαζόμενους:

· Ή μείωση μισθού κατά 20%

· Ή θα απολυθούν οι εργαζόμενοι

· Ή θα παραμείνουν σε καθεστώς ανεργίας

Η ίδια χαρακτήρισε «απολύτως επιβεβλημένο να τερματιστεί η επιχείρηση αποσταθεροποίησης των εργασιακών σχέσεων» και εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση για ιδεοληψίες που οδηγούν σε μια «χαμένη γενιά».

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λόγω ιδεοληψιών της κυβέρνησης να οδηγηθούμε σε μια «χαμένη γενιά». Επιπλέον, για την «μεγαλύτερη δυνατή ανταπόδοση», ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ακόμη:

· Κατάργηση του καθεστώτος αναστολής εργασίας

· Κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας

· Κατάργηση της αναστολής δήλωσης ωραρίου

· Κανόνες στην τηλεργασία

· Διατήρηση των συμβάσεων για 6 μήνες μετά από κρατική επιχορήγηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το σύνολο των παρεμβάσεων για την εργασία να προσδιορίζεται στα 3.7 δις με ωφελούμενους 1.7 εκατομμύρια εργαζόμενους, κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.