ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ε.Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης πρέπει να δώσουν απαντήσεις – Έχουν τεράστιες ευθύνες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, θα είμαστε, πολύ επιθετικοί απέναντί τους»

Ε.Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης πρέπει να δώσουν απαντήσεις – Έχουν τεράστιες ευθύνες»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του μίλησε για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τονίζοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Έχουν τεράστιες ευθύνες».

Παράλληλα, ανέφερε πως «έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν φαίνεται να έχει αγάπη για τα κοινά, για το περιβάλλον, για το δημόσιο πλούτο».

Και χαρακτήρισε «πολιτειακό και διοικητικό εκφυλισμό» τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Θεσσαλία.

«Τα ερωτήματα είναι πολλά», είπε ο Ε.Τσακαλώτος, τονίζοντας, «όπως το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών που υποφέρουν αυτή τη στιγμή. Αλλά και ευρύτερα: Γιατί δεν γίνεται τίποτα για την έκθεση Γκολντάμερ για την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση; Γιατί δεν προχώρησαν τα αντιπλημμυρικά έργα – δεν είναι μυστικό πως υπάρχει δυσαρέσκεια για την Ελλάδα από πλευράς ΕΕ, καθώς όπως φαίνεται δεν λαμβάνεται υπόψη το σχετικό ευρωπαϊκό καταρτισμένο σχέδιο».

«Τι γίνεται με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ποιο είναι το ύψος των πόρων που θα διατεθούν για την αποκατάσταση των καταστροφών, ποιες οι δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης;», προσέθεσε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «χρειαζόμαστε ένα καινούριο μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που να κάνει το αντίστροφο» και σχολίασε πως ο χαρακτηρισμός των καταστροφών στη Θεσσαλία ως «αναποδιά» είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων και δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί κανείς όταν έχει πλημμυρίσει ολόκληρη η Θεσσαλία.

Διαφώνησε, ωστόσο, με την αντίληψη ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες και ότι όλα τα κόμματα, όταν είναι στην εξουσία, λένε και κάνουν τα ίδια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπάθησε να διδαχθεί από τις εμπειρίες της διακυβέρνησης. Για τις πυρκαγιές, για παράδειγμα, βγήκε η έκθεση Γκολντάμερ», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Και για τον σχεδιασμό, και για τη διαχείριση των πόρων. Έχουν τεράστιες ευθύνες», ανέφερε καταληκτικά, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, θα είμαστε, πολύ επιθετικοί απέναντί τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ελπίζω να μην απαντήσουν και πάλι ‘41%’, γιατί αυτή η στάση συνιστά εκφυλισμό της δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.