ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κ.Ζαχαριάδης: «Δεν υπάρχει θέμα “τουρκικής μειονότητας” εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης»

«Το μεγαλύτερο δώρο στον Κ.Μητσοτάκη είναι ένας «εμφύλιος» στην αντιπολίτευση»

Κ.Ζαχαριάδης: «Δεν υπάρχει θέμα “τουρκικής μειονότητας” εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους μουσουλμάνους βουλευτές. 

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως δεν υποτιμά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, ωστόσο ξεκινά «μία νέα μάχη και δύσκολη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς στο βαθμό που προλάβαμε να αποκωδικοποιήσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας και να κάνουμε προσαρμογές το κάνουμε κι αυτό φαίνεται. Κάνουμε μία προσπάθεια να εστιάσουμε στο πρόγραμμά μας, ζητάμε τη θετική ψήφο για τον ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη για να κάνουμε πολιτική αλλαγή και ανατροπή», είπε.

Αναφερόμενος στους μουσουλμάνους βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης και της στήριξής τους από το τουρκικό προξενείο ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε πως δεν τίθεται ζήτημα «τουρκικής μειονότητας».

«Η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας και όλων μας είναι καθαρή. Δεν υπάρχει θέμα «τουρκικής μειονότητας» εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Αυτό λέει και η ανακοίνωσή μας. Η συνθήκη είναι σαφής και καθαρή και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα παιχνίδια που επιχειρούνται εντός και εκτός», δήλωσε.

«Αυτοί οι πληθυσμοί ζουν εδώ και 400 χρόνια εκεί. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η σύγχρονη διάρθρωση του κόσμου οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί και οι απόγονοί τους επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι Έλληνες πολίτες, στο θρήσκευμα μουσουλμάνοι. Είναι το ίδιο συνταγματικά με κάποιον άλλον που είναι Έλληνας καθολικός ή Έλληνας βουδιστής».

Στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να πάρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να εκτοπίσει από αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως ένας «εμφύλιος πόλεμος» στους κόλπους της αριστεράς θα ήταν το ιδανικό δώρο στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε πως επιδιώκει την απόλυτη ηγεμονία.

«Θεωρούμε πως το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ένας εμφύλιος μεταξύ των δυνάμεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Ο Μητσοτάκης θέλει παντοδυναμία, απόλυτη ηγεμονίας και όλοι οι υπόλοιποι να έχουμε σεχταρισμό», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα της κάλπης είναι εκείνο της ενότητας των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, ενώ αναφερόμενες στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ως «χορηγό Μητσοτάκη» σχολίασε πως «πολλές φορές το να αντιπολιτεύεσαι την αντιπολίτευση μπορεί να κάνει χορηγία στην κυβέρνηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.