ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Παππάς για φωτιές στην Βοιωτία: «Αποκαρδιωτική η εικόνα – Αργή η αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες»

Ν.Παππάς για φωτιές στην Βοιωτία: «Αποκαρδιωτική η εικόνα – Αργή η αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές της Βοιωτίας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων πως η εικόνα που αντίκρισε ήταν «αποκαρδιωτική» ενώ τόνισε πως «για ακόμη μία φορά η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν αργή και η πρόληψη μηδενική».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Η εικόνα των καμένων εκτάσεων του δάσους και των κατεστραμμένων περιουσιών και υποδομών στον Πρόδρομο και το Σαράντι Βοιωτίας είναι αποκαρδιωτική.

Βεβαίως, θρηνούμε πρωτίστως την απώλεια ενός συνανθρώπου μας από την περιοχή.

Η εικόνα που αντικρίσαμε, μαζί με τη βουλευτή Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου και τον Άγγελο Τόλκα, και οι εξιστορήσεις που είχαμε από τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές είναι αποκαλυπτική. Για μια ακόμα φορά, σε μια ακόμα περίπτωση, η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν αργή και η πρόληψη μηδενική.

Βρισκόμαστε, πλέον, στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης από την Ν.Δ. Όταν δεν ανανεώνεις τις συμβάσεις 5.000 ανθρώπων που εργάζονται στην πυροπροστασία και στην πρόληψη των πυρκαγιών, όταν μεταφέρεις όλες τις αρμοδιότητες στην πυροσβεστική και αποψιλώνεις τη δασική υπηρεσία, όταν η ίδια η πυροσβεστική έχει οργανικά κενά, όταν ανακοινώνεις προσλήψεις στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και ενώ έχουν ξεκινήσει οι καταστροφές, όταν τα μέσα και οι άνθρωποι της Π.Υ. είναι στα όριά τους, αυτή θα είναι η εξέλιξη, δυστυχώς.

Η κλιματική αλλαγή εντείνει τα προβλήματα. Δεν αντιμετωπίζεται, όμως, με μηνύματα του 112, το οποίο είναι, βεβαίως, χρήσιμο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά όχι κάλυμμα κυβερνητικών ευθυνών και ανεπαρκειών.

Αυτή την ώρα καίγεται η μισή χώρα, σχεδόν. Θρηνούμε την απώλεια (τουλάχιστον) 26 ανθρώπων στο δάσος της Δαδιάς. Η σκέψη μας είναι σε όσους και όσες επλήγησαν, σε όσους και όσες έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.