ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Τσακαλώτος: «Δεν πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε με μια δύο εντυπωσιακές κινήσεις»

«Είτε κερδίσω, είτε δεν κερδίσω, θα προσπαθήσω να είμαι μέρος μιας συλλογικής ηγεσίας»

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Τσακαλώτος: «Δεν πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε με μια δύο εντυπωσιακές κινήσεις»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του κόμματος, έκανε λόγο για προετοιμασία ενός σχεδίου με ορίζοντα το 2026, γιατί όπως είπε, «εγώ δεν πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε με μια δύο εντυπωσιακές κινήσεις», τονίζοντας ότι θα είναι στο πρόγραμμα κάποια που θα σας αρέσουν και κάποια που δεν θα σας αρέσουν.

«Εμείς δεν μπορούμε να λέμε ναι σε όλους», γιατί «γιατί εμείς πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας», συμπλήρωσε. «Εάν δεν δίνεις τις ιδεολογικές μάχες, δεν μπορείς να γίνεις ηγεμονικός», τόνισε. Διαφορετικά, όλες οι πολιτικές που προτείνεις, θα ενσωματώνονται στον κυρίαρχο λόγο, όπως είπε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι «ο Ευκλείδης δεν θέλει πολύ τη διεύρυνση», «μετά τις εκλογές του 2019 εγώ είπα σε εκείνη την ΚΕ ότι πρέπει να γίνει η διεύρυνση αλλά είπα ότι δεν μπορεί να γίνει μόνο από πάνω, αλλά έκανα συγκεκριμένες προτάσεις» εξήγησε ο Ε.Τσακαλώτος, ρωτώντας «σε ποιους χώρους θέλουμε σιγά σιγά να γειωθούμε;».

Ο Ε.Τσακαλώτος ζήτησε «να συνεχίσουμε τη διεύρυνση από πάνω, αλλά να ξεκινήσει η διεύρυνση και από τα κάτω» και αναφερόμενος στις αυτοδιοκητικές εκλογές, «όποιος και αν κερδίσει τον Κώστα θα κάνουμε το παν να τον υποστηρίξουμε», δήλωσε για τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Ακόμη, ο Ε.Τσακαλώτος επισήμανε πως «πρέπει να έχουμε προτεραιότητες», όπως αυτή της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προτείνοντας να φτιάξουμε περιφερειακές τράπεζες και να πάμε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης εκεί.

«Θα είναι πιστευτό από την κοινωνία αν λέμε εμείς περισσότερο από την ΝΔ ότι θα μειώσουμε τους φόρους;» διερωτήθηκε και υποστήριξε ότι «έτσι χτίζεται η ηγεμονία, όταν κάνεις πράγματα που δεν είναι ηγεμονικά». «Δεν είμαστε μια διαχειριστική δύναμη» αντέτεινε, και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να συζητήσουν στο Συνέδριο του Νοεμβρίου «που μπορούμε να κάνουμε ρήξεις» στο οικονομικό πεδίο.

Αναφορικά με τα δικαιώματα, «είναι μέρος των πιστεύω μας το τμήμα των Δικαιωμάτων ή το έχουμε στην πάντα;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει πως «το σχέδιο πρέπει να έχει και για την ταυτότητά μας και για τις κοινωνικές αναφορές και το πρόγραμμα».

Ως προς τις αλλαγές στο κόμμα, «όπου πήγα λένε δεν ακούγεται η φωνή μας προς τα πάνω και πρέπει να το δούμε» επισήμανε ο Ε.Τσακαλώτος, ζητώντας οι οργανώσεις μελών να έχουν «κάποια αυτονομία». Ως προς την Κεντρική Επιτροπή, θα πρέπει να δώσει κάποιες καλές πρακτικές, τόνισε ο Ε.Τσακαλώτος, που σημείωσε ακόμη πως «έχουμε μια νεολαία που δεν της επιτρέψαμε να καταγγείλει τα 600 εκατομμύρια για τους αστυνομικούς» γιατί ήταν εκτός γραμμής.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα συνέδριο με 5.000 άτομα. Ούτε μπορείς να έχεις μια κεντρική επιτροπή με 300 άτομα. Σε όποιο αριστερό κόμμα δεν υπήρχαν ιδεολογικά ρεύματα, υπήρχε ο μηχανισμός της ηγεσίας» υπογράμμισε ο Ε.Τσακαλώτος, για να προσθέσει πως «πρέπει να υπάρχουν ιδεολογικά ρεύματα αλλά να συζητάνε».

Προτείνοντας την «συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ», ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι τα ιδεολογικά ρεύματα θα πρέπει να έχουν συμμετοχή στη συζήτηση, στις αποφάσεις, αλλά όταν είναι για δουλειά, τα ρεύματα δεν έχουν καμία θέση.

Σε προσωπικό τόνο, εξήγησε, τέλος για την υποψηφιότητά του, πως «χρειαζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάκαμψης σε όλους τους τομείς», αλλά και πως «θα κατέβω με την προσδοκία να είμαι ο Πρόεδρος, πρώτος ανάμεσα στους ίσους».

«Εγώ θα δίνω λόγο και στο συνέδριο, και στην Κεντρική Επιτροπή» περιέγραψε, συμπληρώνοντας πως «μακριά από εμάς άνθρωποι που μιλάνε από το λαό κατευθείαν και δεν δίνουν λόγο πουθενά» τόνισε, «φωτογραφίζοντας» την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

«Αυτό από εμένα μην το περιμένετε και αν θέλετε μην με ψηφίσετε» σχολίασε ο Ε.Τσακαλώτος, καταλήγοντας πως «είτε κερδίσω, είτε δεν κερδίσω, θα προσπαθήσω να είμαι μέρος μιας συλλογικής ηγεσίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν κάποιος λέει ότι θα είμαστε από την αρχή στο 8% δείχνει αμυντική στάση» εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, χαρακτηρίζοντας ως επιθετική στάση το η Αριστερά να διεκδικήσει με αυτοπεποίθηση την εξουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.