ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τι μένει από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Παντού χαμός αλλά ο πρωθυπουργός δεν διέκοψε ποτέ τις διακοπές του!

Το επιτελικό κράτος φαίνεται πως δουλεύει ρολόι από μόνο του...

Τι μένει από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Παντού χαμός αλλά ο πρωθυπουργός δεν διέκοψε ποτέ τις διακοπές του!

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτασε αισίως τις 50 ημέρες λειτουργίας και ήδη έχουν συμβεί άσχημα πράγματα στην χώρα που πολλές φορές γίνονται σε διάστημα τετραετίας και αν υπάρχει κάτι που την χαρακτηρίζει είναι οι μεγάλες διακοπές του πρωθυπουργού, τις οποίες δεν διέκοψε ποτέ και για κανένα λόγο.

Προφανώς, δεν υπάρχει κάποια ανάγκη καθώς… το επιτελικό κράτος δουλεύει από μόνο του και είναι και αποτελεσματικό…

Αν είναι να συνοψίσουμε τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν και απορρόφησαν την επικαιρότητα αυτά είναι οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την χώρα και ιδιαίτερα τα Δερβενοχώρια, την Ρόδο και την Σαρωνίδα, όπου εκατοντάδες περιουσίες καταστράφηκαν μαζί με το περιβάλλον των περιοχών, οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ, στη Νέα Αγχίαλο, που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, η φονική εισβολή στην χώρα και έφοδος στη Νεα Φιλαδέλφεια 150 περίπου νεοβαρβάρων Κροατών χούλιγκαν, που στοίχισε την ζωή στον Μιχάλη Κατσουρή και η φωτιά στο βυτιοφόρο με 7,2 τόνους υγροποιημένου αερίου, που θύμισε το θανατηφόρο δυστύχημα του 1999.

Ακόμα και τώρα αυτή την στιγμή, σκαρφαλώνει στην κορυφή των Λευκών Ορέων στην Κρήτη μαζί με την κόρη του Δάφνη.

Σε όλα οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες και αυταπόδεικτες.

Βέβαια, κάποιος στο ζήτημα του βυτιοφόρου θα πει, τι φταίει η κυβέρνηση; Φταίει για το γεγονός πως χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες στην Εθνική Οδό.

Σημειώνεται ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.

Διότι καλώς διεκόπη για λόγους ασφαλείας των πολιτών, αλλά η διαχείριση της κυκλοφορίας και ο εγκλωβισμός χιλιάδων οδηγών για οκτώ ώρες κάτω από τον ήλιο ήταν καταστροφική.

Όλα αυτά τα περιστατικά έχουν έναν κοινό παράγοντα: Ο Κ.Μητσοτάκης έκανε διακοπές!

Μάλιστα παραίτησε τον πρώην πλέον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ επειδή ο ίδιος πήγε δύο μέρες διακοπές στην Πάτμο εν μέσω πυρκαγιών, την στιγμή που ο πρωθυπουργός έκανε βουτιές στο Μάραθι των Χανίων.

Να σημειωθεί πως ο Ν.Μηταράκης ΔΕΝ ΗΤΑΝ αρμόδιος για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλιας ήταν.

Πολλοί πίστευαν πως ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την περασμένη Τέταρτη τις διακοπές αλλά απλώς έκανε ένα διάλειμμα λίγων ωρών για τη σύσκεψη για το ποδόσφαιρο με τους προέδρους των ΠΑΕ, παρακολούθησε και τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σεβίλλη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ξαναγύρισε στα Χανιά, όπου χθες πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στην Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, συνοδευόμενος από την κόρη του Δάφνη και τρεις φίλες της.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, σημειώνοντας ότι «ο σπουδαιότερος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας εξακολουθεί να μας εμπνέει με τη διορατικότητά του. Υπήρξε χρήσιμος και όχι αρεστός, και αυτή η παρακαταθήκη του παραμένει επίκαιρη, σε μία εποχή κατά την οποία ο λαϊκισμός εξακολουθεί να πολιορκεί τη δημοκρατία».

Επισήμως ο πρωθυπουργός άρχισε τις διακοπές του στα Χανιά στις 3 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη. Ομως, ήταν εκεί και το παρασκευοσαββατοκύριακο 28-30 Ιουλίου.

Γύρισε στην Αθήνα για δύο ταξίδια στην Κύπρο και την Αίγυπτο και έφυγε ξανά για τα Χανιά, απ’ όπου αναμένεται να γυρίσει αύριο, το αργότερο.

Στα Χανιά φιλοξένησε και την πρόεδρο της Κομισιόν, ενώ όχι μόνο δεν διέκοψε τις διακοπές του για τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου, αλλά ούτε καν δήλωση συλλυπητηρίων δεν έκανε, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά.

Στο μεταξύ η ακρίβεια που θα βρουν οι Έλληνες όταν επιστρέψουν από τις διακοπές, στα τρόφιμα, στα καύσιμα και σε ότι πωλείται και κινείται θα είναι στο… ταβάνι.

Αλλά ευτυχώς τότε ο πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται σε διακοπές…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.