ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κόντρα Κ. Τασούλα-Α.Τσίπρα για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής: «Η δημοκρατία δεν μπαίνει στα καραντίνα»

Κόντρα Κ. Τασούλα-Α.Τσίπρα για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής: «Η δημοκρατία δεν μπαίνει στα καραντίνα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, εξαπέλυσε κατηγορίες για τον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή, στις κατηγορίες απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασουλάς.

Τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για παραβίαση του Συντάγματος απέρριψε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μετά τις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για «αμήχανη» κοινοβουλευτική διαδικασία λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, ωστόσο όπως πρόσθεσε, έγινε ο καλύτερος συνδυασμός ώστε η Βουλή να μην κλείσει και οι βουλευτές να μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο.

Προανήγγειλε, εξάλλου, ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει καλύτερος συνδυασμός όλων των παραγόντων για να είναι πιο εκτεταμένη η λειτουργία της Βουλής.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης για ψήφιση νομοσχεδίων μέσω επιστολικής ψήφου, διευκρινίζοντας ότι «αποφασίστηκε να μην γίνει χρήση του συντάγματος που επιτρέπει να νομοθετούν οι επιτροπές».

«Το σύνταγμα δεν ορίζει επιστολική ψήφο, αλλά τον τρόπο ψηφοφορίας των βουλευτών που βρίσκονται στο εξωτερικό. Εμείς διευρύναμε την επιστολική ψήφο και προσθέσαμε στο Κανονισμό της Βουλής και το δικαίωμα και άλλων κατηγοριών βουλευτών να ψηφίζουν, όπως οι εγκυμονούσες», συνέχισε και έκανε λόγο για «ευέλικτη προσαρμοστικότητα».

Τσίπρας: Η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν μπαίνει σε καραντίνα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επανήλθε στο ζήτημα σημειώνοντας πως η δημοκρατία και η κοινοβουλευτική λειτουργία «δεν μπαίνουν σε καραντίνα».

Τόνισε, δε, ότι «στον βαθμό που σήμερα θα γίνει αυτή η διαδικασία εμείς δεν μπορούμε να τη νομιμοποιήσουμε» και ζήτησε να μην επαναληφθεί.

Ανταπαντώντας, ο κ. Τασούλας ανέφερε: «Πάντως αν ήθελα να πω κάτι δεν θα το έλεγα εμμέσως, θα το έλεγα ευθέως, οπότε λάθος με ερμηνεύσατε». Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Τασούλας θέλει να αντιδικήσουν.

«Δεν θέλω να αντιδικήσω, αλλά δεν θέλω και να με ερμηνεύουν. Δεν θέλω να με ερμηνεύουν», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «4,5 χρόνια πρωθυπουργός έχω κάνει, γνωρίζω και τις έκτακτες και τις δύσκολες συνθήκες, γνωρίζω και τα όρια της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Δεν πρέπει να νομίζετε ότι έχετε το πεπόνι και το μαχαίρι».

Εγκρίθηκε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.