Σε μια κρίσιμη δοκιμή θα προχωρήσει το Νοέμβριο η NASA καθώς θα κτυπήσει με πύραυλο ένα αστεροειδή, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο είναι δυνατή η εκτροπή από την πορεία του.

Η δοκιμή αυτή αποσκοπεί στην άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων σε περίπτωση που ένα αστεροειδής εντοπιστεί σε τριχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.

Η αποστολή αποκαλείται «Βέλος» (DART) και προσέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Double Asteroid Redirection Test καθώς ο στόχος αφορά ένα δίδυμο αστεροειδή.

Πρόκειται για τον δίδυμο αστεροειδή (Δίδυμος-Δίμορφος) Didymos- Dimorphos ο οποίος απαρτίζεται από ένα σώμα μήκους 780 μέτρων και ένα μικρότερο των 160 μέτρων και το οποίο όπως αναφέρεται αποτελεί ένα πιθανό κίνδυνο.

Η αποστολή της NASA έχει ω στόχο την προσβολή με ένα πύραυλο-βολιστήρα του μικρότερου αστεροειδή προκειμένου να καταγραφούν τα αποτελέσματά της από τη Γη και κατά πόσο θα μεταβληθεί η τροχιά του.

Όπως αναφέρεται ο πύραυλος θα εκτοξευθεί στις 24 Νοεμβρίου ή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 το αργότερο και αναμένεται να φτάσει στο στόχο του τον Δίμορφο μετά από ένα χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">