ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρωσία σχεδιάζει εκτόξευση 13 δορυφόρων προς υποστήριξη του συστήματος Glonass-M

Η Ρωσία σχεδιάζει εκτόξευση 	13 δορυφόρων προς υποστήριξη του συστήματος Glonass-M

Στις 26 Οκτωβρίου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax news , η διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει τα επόμενα τρία χρόνια να εκτοξεύσει 13 δορυφόρους .

Ο αριθμός αυτός των δορυφόρων  σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχου της διαστημικής υπηρεσίας  κρίνεται ως  απόλυτα απαιτούμενος για να μπορέσει να λειτουργήσει  εύρυθμα  το ρωσικό σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού  Glonass-M αντίστοιχο του αμερικανικού GPS.

Η Ρωσία ως το 2016 θα εκτοξεύσει 13 δορυφόρους GLONASS-Μ, οι οποίοι στη συνέχεια θα αντικατασταθούν σταδιακά από πιο εκσυγχρονισμένες συσκευές GLONASS-Κ, ανακοίνωσε ο Νικολάι Τεστογιέντοφ, γενικός σχεδιαστής της εταιρίας «Πληροφοριακά Δορυφορικά Συστήματα» με την επωνυμία του ακαδημαϊκού Ρεσετνιόφ.

«Οι συσκευές GLONASS-Κ, μεταξύ άλλων,  θα έχουν καλύτερα τακτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, θα είναι πολυλειτουργικές και επίσης  θα έχουν επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως π.χ. θα είναι εφοδιασμένες με σύστημα διαστημικής έρευνας και διάσωσης», – τόνισε ο Τεστογιέντοφ.

To ρωσικό παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού κρίνεται ως άκρως απαραίτητο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και στις άλλες υπηρεσίας ασφαλείας της ρωσικής ομοσπονδίας για αυτό και επιταχύνεται η υλοποίηση του προγράμματος εκτόξευσης των δορυφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr           

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.