ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Τεράστια μπάλα… φωτιάς πέρασε πολύ κοντά από τη Γη – Εντυπωσιακές εικόνες (βίντεο)

ΗΠΑ: Τεράστια μπάλα… φωτιάς πέρασε πολύ κοντά από τη Γη – Εντυπωσιακές εικόνες (βίντεο)

Η εντυπωσιακή μπάλα φωτιάς που πέρασε κοντά από τη Γη τη Δευτέρα ήταν για την Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία απλώς το γεγονός 2281-2021.

Το πέρασμά της καταγράφηκε σε κάμερες και ήταν ορατό σε όσους παρατηρούσαν τα άστρα από τη Φλόριντα έως τις Μπαχάμες καθώς, όπως υπολογίζεται βρέθηκε περίπου 9.300 μίλια πάνω από τον πλανήτη στις 10.19μ.μ.

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο στο δυτικό Παλμ Μπιτς, η κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στο Πάρκλαντ ήταν μεταξύ αυτών που κατέγραψαν το γεγονός. Αλλά και άλλοι ανέβασαν το υλικό που είχαν στη βάση δεδομένων AMS, ενώ οι κάτοικοι του Γκραντ Μπαχάμα έκαναν λόγο για ηχητική έκρηξη.

Όπως εξηγεί ο Guardian, την Τρίτη ξεκίνησε η διαμάχη σχετικά με το τι ήταν αυτό του οποίου έγιναν μάρτυρες.

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν αστεροειδής 2021 GW4, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε ημέρες από αστρονόμους στο Mount Lemmon SkyCenter στην Αριζόνα και υπολογίστηκε ότι θα ταξιδέψει επικίνδυνα κοντά τη Δευτέρα σε έναν αριθμό δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο κοντινότερος από τους οποίους είναι μόλις 1.200 μίλια μακριά.

Έχοντας σχεδόν το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, ο αστεροειδής θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα της Γης. Ωστόσο, το πέρασμα λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης της Γης από τη Σελήνη, συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα πιο κοντινά των τελευταίων χρόνων.

​​​​​​​

Μερικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι από τον αστεροειδή. Ο αστρονόμος Jonathan McDowell του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ -Σμιθσόνιαν δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν μια συνηθισμένη μπάλα φωτιάς που δεν είχε σχέση με τον GW4.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης περισσότερα από 200 άτομα είχαν υποβάλει αναφορές και βίντεο στο AMS, καθιστώντας το γεγονός ένα από τα μεγαλύτερα στη βάση δεδομένων το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.