ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρώσια: Επέβαλε πρόστιμο σε WhatsApp & Snapchat για παραβιάσεις στην αποθήκευση δεδομένων

Στο WhatsApp επέβαλε πρόστιμο 18 εκατ. ρουβλίων (301.255 δολαρίων) και στη Snap Inc πρόστιμο 1 εκατ. ρουβλίων,

Ρώσια: Επέβαλε πρόστιμο σε WhatsApp & Snapchat για παραβιάσεις στην αποθήκευση δεδομένων

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα πρόστιμο στην υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp της Meta Platforms και στη Snap Inc, ιδιοκτήτρια του Snapchat, που κατηγορούνται ότι αρνήθηκαν να αποθηκεύσουν στη χώρα τα στοιχεία Ρώσων χρηστών, όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα έχει συγκρουστεί με τις μεγάλες εταιρίες της τεχνολογίας αναφορικά με το περιεχόμενο, την λογοκρισία, τα δεδομένα και την τοπική εκπροσώπηση σε διαμάχες που έχουν κλιμακωθεί από τότε που η Ρωσία έστειλε τις δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε στο WhatsApp πρόστιμο 18 εκατ. ρουβλίων (301.255 δολαρίων) και στη Snap Inc πρόστιμο 1 εκατ. ρουβλίων, όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση στις πλατφόρμες Facebook και Instagram της Meta, καθώς και στο δίκτυο του Twitter, λίγο μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μια κίνηση που οι επικριτές της χαρακτηρίζουν προσπάθεια της Ρωσίας να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στη ροή της πληροφόρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Meta κρίθηκε ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα» στη Ρωσία και η έφεσή της κατά της απόφασης αυτής απορρίφθηκε τον Ιούνιο, αλλά η Μόσχα επέτρεψε να παραμείνει διαθέσιμο το WhatsApp.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.