ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Πιερρακάκης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και στην εκπαίδευση»

«Η ΑΙ θα μας βοηθήσει να απλουστεύουμε ακόμα περισσότερο διαδικασίες και να δημιουργούμε μεγάλες δεξαμενές γνώσης»

Κ.Πιερρακάκης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και στην εκπαίδευση»

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης συμμετείχε στο 6ο #EduSummitEU για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της, ειδικά στον δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στα social media, εστίασε στα ζητήματα της εκπαίδευσης και πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στις μεγάλες βελτιώσεις που έχει ανάγκη για να συμβαδίσει με τις ανάγκες των καιρών.

«Η ΑΙ είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και στην πλαίσιο του 6ου #EduSummitEU συμμετείχα διαδικτυακά στη συζήτηση για το μέλλον της εκπαίδευσης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να συμβάλει, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των μαθητών.

Η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρόκληση της ψηφιοποίησης στην Παιδεία. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να απλουστεύουμε ακόμα περισσότερο διαδικασίες και να δημιουργούμε μεγάλες δεξαμενές γνώσης.

Το τρίπτυχο στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε είναι: ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρακολούθηση και αξιολόγηση των εφαρμογών της στην εκπαίδευση και διαρκής επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την ορθή και αποτελεσματική χρήση της.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Και, θέτοντας με έμφαση τα σωστά ερωτήματα, θα διαμορφώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.