ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πλένεις σωστά τα χέρια σου; Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει την απάντηση

Πλένεις σωστά τα χέρια σου; Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει την απάντηση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν εάν πράγματι ακολουθούν το σωστό τρόπο.

Η ιαπωνική εταιρία Fujitsu Ltd έρχεται να δώσει λύση στο εν λόγω πρόβλημα, καθώς ανέπτυξε ένα μόνιτορ τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, της βιομηχανίας τροφίμων και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων πλένουν καλά τα χέρια τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να αναγνωρίζει περίπλοκες κινήσεις των χεριών και παράλληλα να εντοπίζει πότε οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αρκετό ή και καθόλου σαπούνι. Οι άνθρωποι της Fujitsu Ltd ανέπτυσσαν την τεχνολογία προτού ακόμα ξεσπάσει η πανδημία του ιού COVID-19 για λογαριασμό ιαπωνικών εταιριών που εφαρμόζουν αυστηρότερους κανονισμούς υγιεινής.

«Αξιωματούχοι της βιομηχανίας τροφίμων και αυτοί σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με το νέο κορωνοϊό, οι οποίοι το έχουν δει, ανυπομονούν να το χρησιμοποιήσουν και είχαμε και κάποιους που ρωτούσαν για τιμή», παραδέχθηκε ο ανώτερος ερευνητής της ιαπωνικής εταιρίας Γκέντα Σουζούκι, ο οποίος ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν το μόνιτορ τεχνητής νοημοσύνης θα βγει μαζικά στην αγορά, ώστε να μπορεί να το προμηθευτεί ο καθένας.

Το συγκεκριμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ελέγχει εάν κάποιος ολοκληρώνει μια διαδικασία έξι βημάτων για το πλύσιμο των χεριών που συνιστά το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας, το οποίο -όπως και ο ΠΟΥ- ζητεί από τους ανθρώπους να πλένουν τις παλάμες, τους αντίχειρες, τα δάχτυλα και ανάμεσα σε αυτά, την περιοχή γύρω από τους καρπούς και να τρίβουν τις άκρες των νυχιών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ανάπτυξη του μόνιτορ, το οποίο δεν μπορεί προς το παρόν να αναγνωρίσει πρόσωπα παρά μόνο συμπεριφορές χεριών, ο Γκέντα Σουζούκι κι άλλοι ερευνητές δημιούργησαν 2.000 μοτίβα πλυσίματος χεριών, χρησιμοποιώντας διαφορετικά σαπούνια και νιπτήρες. Στις δοκιμές πήραν μέρος εργαζόμενοι της Fujitsu Ltd και όχι μόνο. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να ενσωματωθεί και μουσική, ώστε το πλύσιμο των χεριών να γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση, όπως πρόσθεσε ο Ιάπωνας ερευνητής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.