ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές είναι οι 3+1 παράξενες «παρενέργειες» της εγκυμοσύνης

Αυτές είναι οι 3+1 παράξενες «παρενέργειες» της εγκυμοσύνης

Όλοι μας γνωρίζουμε πως δύο από τα βασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι οι πρωινές ναυτίες και οι ζαλάδες. Όμως, πέρα από αυτά υπάρχουν και άλλες αλλαγές στο σώμα σας τις οποίες ίσως να μην γνωρίζατε.

​Στο τέλος, όμως, θα δείτε πως όλα τους αξίζουν, τη μαγική στιγμή που θα κρατήσετε για πρώτη φορά το μωράκι σας.

Τα στενά παπούτσια

Κι όμως, δεν είναι ιδέα σας. Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες φοράτε το ίδιο νούμερο παπουτσιού, ξαφνικά όλα σάς είναι στενά. Αυτό οφείλεται στη χαλάρωση που προκαλούν οι ορμόνες στους συνδέσμους, η οποία μπορεί να κάνει τα πέλματά σας να μεγαλώσουν ελαφρώς. Όχι, δεν πρόκειται να επανέλθουν μετά τον τοκετό.

Διαρροές

Κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, αλλά και μέχρι το σώμα σας να αναρρώσει από τον τοκετό, είναι πιθανό να εμφανίσετε ακράτεια. Αυτό οφείλεται στο επιπλέον βάρος σας, αλλά και στο βάρος του νεογνού που πιέζουν το περίνεο, με αποτέλεσμα αυτό να χαλαρώνει και να μην επιτρέπει το σωστό έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Κατά πάσα πιθανότητα, το πρόβλημα θα υποχωρήσει μόνο του λίγο καιρό μετά τη γέννα. Ωστόσο, μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς την κατάσταση μέσα από ασκήσεις που γυμνάζουν τους μυς της πυέλου.

Τριχοφυΐα

Εκτός από τα μαλλιά σας, που έχουν γίνει πιο πλούσια και λαμπερά από ποτέ, ξαφνικά παρατηρείτε με τρόμο και ολοκαίνουργιες τρίχες στην κοιλιά, το στήθος ή το πρόσωπό σας. Ευτυχώς, μιας και πρόκειται για παρενέργεια των ορμονών, θα εξαφανιστούν μόνες τους λίγο καιρό μετά την κύηση. Μέχρι τότε, αν σας ενοχλούν πραγματικά, μπορείτε να τις αφαιρέσετε με ένα τσιμπιδάκι.

Ακμή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές να μιλούν για το λαμπερό δέρμα των εγκύων. Γιατί, λοιπόν, το δικό σας αρνείται να συνεργαστεί; Το πρόβλημα εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στους πρώτους μήνες της κύησης, εξαιτίας των έντονων ορμονικών αλλαγών. Προσπαθήστε να περιποιείστε ευλαβικά την επιδερμίδα σας, καθαρίζοντάς τη πρωί και βράδυ και αποφεύγοντας να την επιβαρύνετε με βαρύ μακιγιάζ, ώστε να μειώσετε το πρόβλημα μέχρι να υποχωρήσει τελείως μετά τον τοκετό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.