ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αιθέρια έλαια: Tα πιο δημοφιλή και πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις

Στον τομέα της ομορφιάς και όχι μόνο

Αιθέρια έλαια: Tα πιο δημοφιλή και πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις

H αρωματοθεραπεία αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στον τομέα ευεξίας και ομορφιάς.

Σίγουρα έχεις ακούσει για τα βότανα και τις θεραπείες του μυαλού και του σώματος. Τα αιθέρια έλαια, είναι πολλά και έχουν αρκετές και διαφορετικές ιδιότητες.

Πολλές φορές χρησιμοποιούνται μόνο για να αρωματίσουν το χώρο μας και μέσω της όσφρησης βοηθούν τη διάθεση και την ψυχολογία μας. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μασάζ, αλλά και στην ρουτίνα ομορφιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΉ ΑΙΘΈΡΙΑ ΈΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΣ:

Λεβάντα

Ένα από τα πιο γνωστά αιθέρια έλαια, είναι αυτό της λεβάντας. Χρησιμοποιείται πολύ ως αρωματικό χώρου για ηρεμία, αλλά και στις δερματικές παθήσεις όπως η δερματίτιδα και οι φλεγμονές. Ακόμη, χρησιμοποιείται και σε θεραπείες κατά της τριχόπτωσης.

Λεμόνι

Το λεμόνι, επίσης, καλμάρει το νευρικό σύστημα και αναζοωγονεί, αλλά λειτουργεί και ως απολυμαντικό. Βοηθά στην αντιμετώπιση της πνευματικής κούρασης και αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση.

Υλάνγκ Υλάνγκ

Σίγουρα έχεις ακούσει γι’ αυτό το έλαιο. Λέγεται ότι βοηθά στη μείωση του στρες και ότι βελτιώνει την διάθεση. Χρησιμοποιείται και σε προϊόντα για την περιποίηση του σώματος.

Τριαντάφυλλο

Το αγαπημένο άνθος πολλών, χρησιμοποιείται σε κάποιες χώρες σε κρέμες και σε προϊόντα για τα μαλλιά. Ευκάλυπτος Ένα δημοφιλές έλαιο που βοηθά το αναπνευστικό σύστημα. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για το κρυολόγημα και τη γρίπη.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι χρησιμοποιείται πολλά χρόνια σε πολλά προϊόντα βρεφικής περιποίησης. Επιπλέον, μειώνει τις φλεγμονές και ηρεμεί τα νεύρα. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται και στην αϋπνία.

Περγαμόντο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περγαμόντο, λέγεται ότι διώχνει την αϋπνία και την κούραση. Η ευεργετικές του ιδιότητες φτιάχνουν τη διάθεση και ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.