ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είνα τα τρία κρυφά οφέλη του σεξ -Ίσως δεν τα γνωρίζατε

Η σεξουαλική μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας

Αυτά είνα τα τρία κρυφά οφέλη του σεξ -Ίσως δεν τα γνωρίζατε
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, εκτός από την απόλαυση που προσφέρει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνεται πως είναι σημαντική και για την υγεία μας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους, η σεξουαλική μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας. Έχει μάλιστα διάφορα… κρυφά, όπως τα χαρακτηρίζουν, οφέλη για την υγεία μας.

Δείτε τρία από αυτά…

1. Δρα κατά των συχνών πονοκεφάλων

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο δρουν σαν φυσικά παυσίπονα και ανακουφίζουν από την κεφαλαλγία τάσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και περιπτώσεις ήπιου μυϊκού πόνου στη μέση ή στον αυχένα.

2. Antistress

Tο σεξ αποτελεί ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.

3. Σεξ κατά του κρυολογήματος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στις Η.Π.Α. έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.