ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι κάνει τους άνδρες να ενδιαφέρονται για τις μεγαλύτερες γυναίκες σύμφωνα με την ψυχολογία;

Μια υγιής σχέση δεν καθορίζεται από την ηλικία ή από οποιονδήποτε παρόμοιο παράγοντα

Τι κάνει τους άνδρες να ενδιαφέρονται για τις μεγαλύτερες γυναίκες σύμφωνα με την ψυχολογία;

Φαίνεται πιο συνηθισμένο τον τελευταίο καιρό οι άνδρες να ερωτεύονται μεγαλύτερες γυναίκες, δίνοντας έμπρακτη απάντηση στη «ρετσινιά» που βάζει η κοινωνία σε αυτού του είδους τις σχέσεις.

Και ενώ γνωρίζουμε ότι μια υγιής σχέση δεν καθορίζεται από την ηλικία ή από οποιονδήποτε παρόμοιο παράγοντα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναρωτηθούμε τι κάνει τους άνδρες να ενδιαφέρονται για τις μεγαλύτερες γυναίκες. Ιδού μερικές ερμηνείες.

Οι μεγαλύτερες γυναίκες έχουν περισσότερη εμπειρία ζωής

Οι μεγάλες γυναίκες έχουν (προφανώς) δει και ζήσει πολλά περισσότερα στη ζωή από ό,τι οι νεότερες. Αντιμετώπισαν κάθε είδους δυσκολίες και μπορούν να αντιμετωπίσουν και τις νέες που θα προκύψουν με ωριμότητα. Εξαιτίας αυτού, οι άντρες γνωρίζουν ότι θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ώριμοι δίπλα στη σύντροφό τους. Πιστεύουν επίσης ότι το να είναι με κάποιον σοφότερο θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δύσκολες προκλήσεις της ζωής.

Στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν

Αυτό έρχεται να συμπληρώσει το προηγούμενο σημείο. Οι νεότεροι άνδρες οδηγούνται προς τις μεγαλύτερες γυναίκες επειδή συνήθως ξέρουν τι θέλουν. Δεδομένου ότι αυτές οι γυναίκες έχουν μια καλή εμπειρία ζωής, έχουν θέσει τους στόχους τους και ξέρουν ακριβώς ποιους δρόμους να πάρουν για να τους πετύχουν. Είναι συγκεντρωμένες στους στόχους τους καθώς έχουν ήδη θέσει τα σχέδιά τους.

Είναι ιδιαίτερα διεγερτικό για έναν άντρα όταν μια μεγαλύτερη γυναίκα τον βρίσκει ενδιαφέροντα

Σε ανάλογες έρευνες που διεξήχθησαν στο παρελθόν, οι άνδρες αποκάλυψαν ότι η προσοχή μιας μεγαλύτερης γυναίκας ενίσχυσε το δικό τους επίπεδο αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Έτσι, όταν ένας νεαρός άνδρας προσελκύει μια μεγαλύτερη γυναίκα, διογκώνει το εγώ του, καθώς μπόρεσε να προσελκύσει μια ανεξάρτητη και επιτυχημένη γυναίκα. Νιώθουν κολακευμένοι και πιστεύουν ότι είναι σε θέση να γοητεύσουν γυναίκες όλων των ηλικιών.

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας φαίνονται πιο σίγουρες για τον εαυτό τους

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από την αυτοπεποίθηση και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας το εκπέμπουν έντονα αυτό. Οι άνδρες έλκονται από γυναίκες που πιστεύουν στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Αυτό τους βοηθά να καταλήξουν σε ορισμένα πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής της γυναίκας.

Εκτιμούν τη συναισθηματική σταθερότητα που έχουν οι μεγαλύτερες γυναίκες

Οι μεγαλύτερες γυναίκες είναι πιο ώριμες από τις νεότερες και σε ότι αφορά τα συναισθήματα. Ενώ ορισμένες νεαρές γυναίκες δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με τους συντρόφους τους, οι μεγαλύτερες γυναίκες μπορούν να τα μοιραστούν πιο ελεύθερα. Είναι ώριμες συναισθηματικά και ξέρουν πλέον πώς να ελέγχουν τα συναισθήματά τους για να ζήσουν μια υγιή σχέση.

Τους αρέσει όταν οι γυναίκες είναι αυτές που έχουν τον έλεγχο

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι άνδρες βρίσκουν ελκυστικό όταν η σύντροφός τους είναι αυτή που έχει τον έλεγχο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, στους άνδρες αρέσει όταν οι γυναίκες βρίσκονται στην κυρίαρχη θέση και μπορούν να φροντίσουν τα πάντα. Από τον προγραμματισμό ταξιδιών και βραδιών ταινιών μέχρι οικογενειακές εκδηλώσεις και ούτω καθεξής. Είναι πιο εύκολο για τους άνδρες να γνωρίζουν ότι η σύντροφός τους απολαμβάνει αυτή την πλευρά της σχέσης καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουν να ακούσουν παράπονα όπως το «Δεν κάνεις ποτέ τίποτα για μένα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.