Κανιβαλισμός στον Β’ ΠΠ – Σιτίζονταν τρώγοντας… αιχμαλώτους (σκληρές εικόνες)

Κανιβαλισμός στον Β’ ΠΠ – Σιτίζονταν τρώγοντας… αιχμαλώτους (σκληρές εικόνες)

Σύμφωνα με ένα πολύ γνωστό ρητό στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται. Υπάρχουν όμως ενέργειες που ξεπερνούν τα όρια ακόμα και της θηριωδίας. Μια ενέργεια που ξεπερνά και τα έσχατα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας έλαβε χώρα στα τέλη του 1944 στο νησί Τσίτσι Τζίμα στο αρχιπέλαγος Μπόνιν.

Το μικρό αυτό νησί βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χλμ. νότια του Τόκιο. Επικεφαλής της ιαπωνικής φρουράς των νησιών του αρχιπελάγους ήταν ο αντιστράτηγος Γόσιο Τασιμπάνα. Τον Σεπτέμβριο του 1944 το αμερικανικό υποβρύχιο USS Finback εντόπισε έναν Αμερικανό πιλότο να παλεύει με τα κύματα. Αμέσως αναδύθηκε και τον έσωσε. Ο πιλότος αυτός ήταν ο μέλλων πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

Ήταν ένας από τους 100 περίπου Αμερικανούς αεροπόρους που καταρρίφθηκαν πάνω από τα νησιά Μπόνιν.

Ο Μπους ήταν ένας από τους τρεις αεροπόρους που σώθηκαν μια επιδρομή αεροσκαφών που επιτέθηκαν στο Τσίτσι Τζίμα. Οι άλλοι οκτώ Αμερικανοί αεροπόροι δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί. Με διαταγή του Τασιμπάνα οι Αμερικανοί αεροπόροι αποκεφαλίστηκαν.

Την επομένη οι Ιάπωνες αξιωματικοί προγραμμάτισαν μια γιορτή. Με την ευκαιρία οι Ιάπωνες, για να αποδείξουν το πολεμικό τους μένος, αποφάσισαν να φάνε το συκώτι ενός εκ των εκτελεσθέντων Αμερικανών. Ο νεκρός ξεθάφτηκε και ο στρατιωτικός ιατρός Τεράκι του άνοιξε το στήθος και έβγαλε το συκώτι. Οι Ιάπωνες έφαγαν πίνοντας σάκε όχι μόνο το συκώτι αλλά και ένα κομμάτι σάρκας, σύμφωνα με μαρτυρία Ιάπωνα στρατιώτη.

Ο νεκρός ήταν ο αεροπόρος Φλόιντ Χολ οι σάρκες του οποίου μαγειρεύτηκαν με σάλτσα σόγιας και λαχανικά. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι Ιάπωνες έφαγαν άλλους τρεις Αμερικανούς αεροπόρους. Οι άλλοι τέσσερις δολοφονήθηκαν δερνόμενοι μέχρι θανάτου.

Για τους Ιάπωνες ο κανιβαλισμός δεν ήταν ασυνήθης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άνδρες απομονωμένων φρουρών που δεν εφοδιάζονταν έφαγαν σε μερικές περιπτώσεις αιχμαλώτους. Σύμφωνα με Ιάπωνα ιστορικό ενίοτε ο κανιβαλισμός εκτελείτο με εντολή των αξιωματικών προς σίτιση των ανδρών!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε μερικές περιπτώσεις οι Ιάπωνες «εξέτρεφαν» τους αιχμαλώτους ως οικόσιτα ζώα και για να «διατηρούνται φρέσκοι» τους ακρωτηρίαζαν, κόβοντας το μέλος που θα μαγείρευαν εκείνη την ημέρα, κόβοντας και τρώγοντας τον αιχμάλωτο σιγά-σιγά… Το 1947 οι συνδαιτυμόνες του μακάβριου γεύματος στο δικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου. Πέντε καταδικάστηκαν. Ο δε Τασιμπάνα απαγχονίστηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.