ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αίγυπτος: Με μεγαλοπρέπεια θα μεταφερθούν 22 μούμιες βασιλέων και βασιλισσών

Αίγυπτος: Με μεγαλοπρέπεια θα μεταφερθούν 22 μούμιες βασιλέων και βασιλισσών

Με εντυπωσιακό τρόπο αναμένεται να μεταφερθούν 22 μούμιες βασιλέων και βασιλισσών και 17 σαρκοφάγων της Αρχαίας Αιγύπτου, από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, που βρίσκεται στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο τους «σπίτι», τον χώρο Φουστάτ.

Οι τοπικές αρχές ετοιμάζουν μία πομπή αντάξια της ιστορίας τους. Οι μούμιες και οι σαρκοφάγοι θα τοποθετηθούν στο νέο μουσείο, συνολικής έκτασης 135.000 τετραγωνικών μέτρων στο παλαιό Κάιρο, σχετικά κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Η πορεία θα είναι φωτισμένη ειδικά στα κτήρια από τα οποία θα περάσουν, θέλοντας να αποδώσουν φόρο τιμής στα πανάρχαια εκθέματα.

Η πομπή θα πορευτεί δίπλα από τον Νείλο, συνοδεία αρμάτων και αλόγων. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η βασιλική πομπή θα επιδιώξει να οδηγήσει τους θεατές πίσω στην αρχαία αιγυπτιακή περίοδο, όταν οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες μεταφέρονταν και τότε στους τάφους τους προς την αιωνιότητα.

Η πομπή θα αποτελείται από είκοσι δύο βασιλικές αιγυπτιακές μούμιες μαζί με 17 βασιλικές σαρκοφάγους από τη 17η, τη 18η, τη 19η και την 20ή Δυναστεία, που ανήκουν στο Νέο Βασίλειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μούμιες περιλαμβάνουν αυτές των βασιλέων Ραμσίς Β΄, Σέτι Α΄, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσις και Τούθμωσις Γ΄ καθώς και τις βασίλισσες Χατσεπτσούτ, Μεριταμέν σύζυγο του βασιλιά Αμεντχοτέπ και την ‘Αχμος Νεφερτάρη, σύζυγο του βασιλιά ‘Αχμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.