Σε ανακοίνωσή τους μιλούν για κοροϊδία

Τη διαβεβαίωση ότι το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» θα στελεχωθεί από ιδιώτες και εθελοντές ιατρούς έλαβαν οι ειδικευόμενοι ιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» ωστόσο όπως ενημερώθηκαν πρέπει να πάνε κανονικά στο εμβολιαστικό κέντρο. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούν τη Δευτέρα στάση εργασίας στο νοσοκομείο και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο.

Σε ανακοίνωσή τους μιλούν για κοροϊδία καθώς ενώ υπάρχει καινούργια απόφαση, δέχονται πιέσεις να στελεχώσουν το Mega εμβολιαστικό Προμηθέας.

Απαιτούν να μη γίνει καμία μετακίνηση παιδιάτρου από τα νοσοκομεία και να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση του εμβολιαστικών δομών με μόνιμο προσωπικό στα πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αναλυτικά την ανακοίνωσή του αναφέρουν:

«Στο νοσοκομείο μας υπήρξε από νωρίς το πρωί επικοινωνία με το γραφείο της διοίκησης που μας διαβεβαίωσε προφορικά ότι αυτό ισχύει και ότι δεν θα μετακινηθούν ειδικευόμενοι ιατροί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ιατρών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως και συγκεκριμένα το μεσημέρι, ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη προσωπικού ότι αυτό δεν ισχύει, ότι πρέπει να πάμε κανονικά στο εμβολιαστικό κέντρο χωρίς να μας αναφέρει καν μέχρι πότε. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και μαζευτήκαμε στην πύλη του νοσοκομείου μας , όπου ήρθαν και συνάδελφοι μας από το Π.& Α. Κυριακού.

Στη συνέχεια σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου μας ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ανάκληση απόφασης για την μετακίνηση του προσωπικού και επανέλαβε ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η στελέχωση του εμβολιαστικού, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα.

Εμείς ως ειδικευόμενοι ιατροί Παιδιατρικής γνωστοποιήσαμε στον διοικήτη τις προθέσεις μας ότι την Δευτέρα 31/01 12-3μμ θα προχωρήσουμε κανονικά σε στάση εργασίας και σε όποια άλλη κινητοποίηση αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα, ότι διαφωνούμε και συνεχίζουμε να μην δίνουμε ονόματα συνάδελφων.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στο Π.&Α. Κυριακού οι ειδικευόμενοι ιατροί Παιδιατρικής , με τη στήριξη της διεύθυνσης των κλινικών τους, επίσης δεν δίνουν ονόματα για να στελεχωθεί το εμβολιαστικό κέντρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι αν μην τι άλλο κοροϊδία , ενώ υπάρχει καινούργια απόφαση , να συνεχίζουν να μας πιέζουν να στελεχώσουμε το mega εμβολιαστικό Προμηθέας ενώ τους έχουμε ενημερώσει ότι δεν μπορούν καν να βγουν τα προγράμματα εφημέρευσης των κλινικών μας και του εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο μας»