ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Χίος: Νέος γύρος αντιπαραθέσεων οσον αφορά το προσφυγικό

Χίος: Νέος γύρος αντιπαραθέσεων οσον αφορά το προσφυγικό

Με αφορμή τη χωροθέτηση του πραοναχωρησιακού κέντρου ξεκίνησε νέος γύρος αντιπαραθέσεων και λογομαχιών στη Χίο… 

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σχετικά με τις φθορές που έχει υποστεί το κάστρο της Χίου λόγω της παρουσίας τού –ανεπίσημου, επιπλέον– καταυλισμού της Σούδας στα όριά του. Ταυτόχρονα η Παγχιακή Επιτροπή κατοίκων και φορέων του νησιού, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία του προαναχωρησιακού κέντρου, εξέδωσαν δελτίο Τύπου. Παρουσιάζοντας τα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν ελεύθερες περίπου 32.000 θέσεις σε κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα, ενώ στα νησιά παραμένουν 4.000 άνθρωποι επιπλέον της χωρητικότητας των υφιστάμενων δομών, ζητούν την «άμεση αποσυμφόρηση του νησιού».

«Η κυβέρνηση έχει λάβει οριστική και αμετάκλητη απόφαση για την άμεση κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε σημείο το οποίο θα υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή διαχείρισή του», αναφέρει σε επιστολή του ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Γιώργο Γεωργούλη. «Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και την κατάργηση της αθλιότητας που λέγεται Σούδα», προσθέτει αποκαλύπτοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φήμες για χωροθέτηση του κέντρου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ολύμπων πυροδότησαν οξείες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής. Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς τάχθηκε ανοικτά υπέρ της δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στη Χίο. Ωστόσο μέλη της Παγχιακής Επιτροπής αντέτειναν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.