ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Πανελλαδική Συνομοσπονδία Αθίγγανων: Χαιρετίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις πανελλήνιες

Πανελλαδική Συνομοσπονδία Αθίγγανων: Χαιρετίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις πανελλήνιες

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Αθίγγανων «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» χαιρετίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, για την άρση των συνθηκών κοινωνικού αποκλεισμού και απομόνωσης των κοινοτήτων των Αθίγγανων, και επισημαίνει: «Να μην μείνουν ξανά οι ανακοινώσεις της πολιτείας, κενό γράμμα».

Όπως ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία, στα μέτρα, που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, περιλαμβάνονται δράσεις, που ευνοούν την πρόσβαση των Ρομά στην εκπαίδευση, την εργασία, τις κοινωνικές παροχές, την υγεία και τον αθλητισμό, ενώ προαναγγέλθηκε η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την οπλοφορία. Οι παραπάνω δράσεις εμπεριέχουν τις πάγιες θέσεις της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, συμπληρώνει η Συνομοσπονδία, που έχουν κατατεθεί στα αρμόδια όργανα.

Η Συνομοσπονδία «στρατεύεται με όλες τις δυνάμεις στο πλευρό της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων της, προκειμένου να προωθήσουμε ενέργειες και δράσεις που θα βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας Αθίγγανων» επισημαίνεται.

Και καταλήγει, ότι η ιστορία έχει διδάξει, πως μόνο σε περιόδους ή περιστατικά κρίσης η πολιτεία λειτουργεί με αντανακλαστικά. Ωστόσο, όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, αυτόματα οι όποιες ανακοινώσεις ξεχνιούνται και παραμένουν γράμμα κενό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.