ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χανιά: Την εκκένωση του κτηρίου Παλιάς Μεραρχίας ζητάει το Πολυτεχνείο Κρήτης από αναρχικούς καταληψίες

Χανιά: Την εκκένωση του κτηρίου Παλιάς Μεραρχίας ζητάει το Πολυτεχνείο Κρήτης από αναρχικούς καταληψίες

Κάλεσμα για άμεση εκκένωση του κτιρίου της Παλιάς Μεραρχίας που βρίσκεται στο λόφο Καστέλι, στην παλιά πόλη των Χανίων και τελεί υπό κατάληψη αναρχικών,από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητή Βασίλη Διγαλάκη.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Διγαλάκης, επικαλέσθηκε έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης, μέσω του οποίου κοινοποιείται στο Πολυτεχνείο, πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την επικινδυνότητα και ετοιμορροπία του κτηρίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, όπως είπε ο κ. Διγαλάκης, το υπουργείο Πολιτισμού «μας καλεί να προβούμε σε άμεση εκτέλεση εργασιών στο υπό διερεύνηση χαρακτηρισμός μνημείο και υπό κατάληψη κτήριο της Μεραρχίας προκειμένου να αρθούν οι ετοιμορροπίες και να μην είναι επικίνδυνο το κτήριο τόσο για τους εισερχόμενους σε αυτό όσο και για τους περιοίκους».

Όπως υποστήριξε ο κ. Διγαλάκης, στο έγγραφο γίνεται αναφορά σε παρεμβάσεις στο κτήριο οι οποίες – όπως είπε – έχουν επιφέρει βλάβες στην όψη και το έχουν επιβαρύνει. «Απαιτούμε την άμεση εκκένωση του κτηρίου, καλώ τους καταληψίες να εξέλθουν άμεσα από το κτήριο, τόσο για τον κίνδυνο της δικής τους ζωής όσο και των περίοικων, αλλά και την διατήρηση του μνημείου», τόνισε. Το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που πρόσφατα μέσω διαγωνισμού το μίσθωσε για 25 χρόνια σε εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκεκριμένη απόφαση της πρυτανικής αρχής δημιούργησε αντιδράσεις με το βασικό επιχείρημα ότι το κτήριο μπορεί αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της φοιτητικής μέριμνας του ιδρύματος και όχι για επιχειρηματικούς σκοπούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.