ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Γιατί το Μιλάνο απαγόρευσε τα selfie sticks;

Γιατί το Μιλάνο απαγόρευσε τα selfie sticks;

Επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών είναι σύμφωνα με την δημοτική αρχή του Μιλάνο η χρήση του selfie stick. Για αυτό τον λόγο την απαγόρευσε παίρνοντας αυστηρά μέτρα κατά της «αντικοινωνικής συμπεριφοράς», όπως τη χαρακτηρίζει.

Στο Μιλάνο έχουν επίσης απαγορευθεί τα κουτιά αναψυκτικών, τα γυάλινα μπουκάλια και οι καντίνες ως μέσο εξάλειψης των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Local».

Οι κανονισμοί κατά των selfie sticks ( των συσκευών επέκτασης που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το ένα μέτρο από την κάμερα και χρησιμοποιούνται για να βελτιώσυν τις φωτογραφίες), τέθηκαν σε ισχύ στις 14 Ιουλίου και διατηρηθούν έως τις 13 Αυγούστου, με ενδεχόμενο παράτασης στο μέλλον. Η Καρμέλα Ρότζα δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για θέματα ασφαλείας της ιταλικής πόλης, σημειώνει ότι η απαγόρευση «θα συνεχιστεί αν κριθεί απαραίτητο», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Το Μιλάνο δεν είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός που λέει «φτάνει πια» στα selfie sticks. Οι συσκευές επέκτασης έχουν απαγορευτεί στην πόλη του Βατικανού, στο Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ και στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο λόγω ανησυχίας για τα έργα τέχνης και τις αντίκες και θεωρούνται παράνομες στη Νότια Κορέα λόγω της τεχνολογίας Bluetooth και του κινδύνου υποκλοπής προσωπικών στοιχείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Λίμνη Τάχο, στην ισπανική πόλη Παμπλόνα στη Disneyland έχουν επίσης απαγορευθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και δεν επιτρέπονται στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.