ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Τι λένε οι γονείς του 22χρονου Αμερικανού που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου στην Ζάκυνθο για μια σέλφι!

Τι λένε οι γονείς του 22χρονου Αμερικανού που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου στην Ζάκυνθο για μια σέλφι!

Για πρώτη φορά μετά τον άδικο χαμό του 22χρονου γιου τους, Μπακάρι Χέντερσον, που κατέληξε μετά από βίαιο ξυλοδαρμό στην Ζάκυνθο τον Ιούλιο οι γονείς του έλυσαν την σιωπή τους και μίλησαν για το βλαστάρι τους.

Οι γονείς του Τζιλ και Φιλ Χέντερσον μίλησαν στην εκπομπή “CBS This Morning”, φιλοξενώντας το team στο σπίτι τους στο Όστιν του Τέξας.

Η μητέρα του, Τζιλ Χέντερσον, αποκάλυψε ότι ο γιος της αισθανόταν καλύτερα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ένιωθε πιο ασφαλής στην Ευρώπη και γενικότερα στο εξωτερικό, ξέρετε πώς είναι τώρα το κλίμα με τους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ», δήλωσε η μητέρα. 1

Ήταν ένας πολλά υποσχόμενος νέος που είχε μόλις αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και στα 22 του είχε ήδη ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου. Τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε για τις διακοπές του την Ελλάδα.

Ο Μπακαρί τους έστελνε βίντεο στα οποία έδειχνε να χαίρεται τις διακοπές του, κάνοντας ελεύθερη πτώση από βράχους και να απολαμβάνει τις παραλίες της Ζακύνθου, μία ημέρα πριν οι γονείς του λάβουν το τηλεφώνημα από την αμερικανική πρεσβεία, που τούς μετέφερε την τραγική είδηση. Εύχονταν να είναι καλά.

Όμως τα νέα δεν ήταν καλά. Ο γιος τους είχε πέσει νεκρός, αφότου ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο μπαρ της Ζακύνθου.

Η παρουσιάστρια Gayle King ρώτησε αν το κίνητρο ήταν ρατσιστικό ή συνέβη κάτι που έφερε τα πράγματα εκτός ελέγχου και ήταν το άτυχο θύμα που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

«Ίσως να μην ξεκίνησε μ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά τελικά να κατέληξε έτσι», είπε η μητέρα. Οι Χέντερσον τόνισαν ότι ο γιος τους ένιωθε πιο άνετα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αισθανόταν πιο ασφαλής στην Ευρώπη και γενικότερα εκτός ΗΠΑ. Ξέρετε τώρα πώς είναι το κλίμα με τους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ», σημείωσε.

Αυτή ήταν και η τραγική ειρωνεία… Ο 22χρονος επέλεξε το ελληνικό νησί για να γλιτώσει τη βία και τελικά ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. «Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους» τόνισε η ίδια, με την μητέρα του νεαρού θύματος να συμφωνεί και να γνέφει με το κεφάλι της συγκαταβατικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ του Ιουλίου όταν διαπληκτισμός μέσα σε μπαρ οδήγησε στον θάνατο του 22χρονου Χέντερσον. Αφορμή φαίνεται να στάθηκε μία σέλφι με την μπαργούμαν από τη Σερβία που τους σέρβιρε τα ποτά.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας 32χρονος Σέρβος πλησίασε το τραπέζι του Jaward-Bakari και άρχισε να χτυπά με δύναμη ένα μπουκάλι μπύρα.

Ακολούθησαν ύβρεις με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι ο 22χρονος χαστούκισε τον 32χρονο Σέρβο. Εκείνος φέρεται να άρπαξε ένα μπουκάλι μπύρα και να το έσπασε πάνω στο κεφάλι του νεαρού Αμερικανού.

Έπειτα από μερικά λεπτά τσακωμού, ο 22χρονος και οι φίλοι του αποφάσισαν να φύγουν από το μαγαζί. Λίγα μέτρα πιο μακριά από μία ομάδα Σέρβων, περίπου δέκα ατόμων, ακολούθησε τον νεαρό, σκοτώνοντάς τον με γροθιές και κλωτσιές μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.