ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έδωσαν 37,7 εκατ. δολάρια για ένα κινέζικο… μπολ 1.000 ετών

Έδωσαν 37,7 εκατ. δολάρια για ένα κινέζικο… μπολ 1.000 ετών

Το πάθος των συλλεκτών για τα αρχαία αντικείμενα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η δημοπρασία ενός μπολ από την Κίνα «ηλικίας» 1.000 ετών από τη δυναστεία Σονγκ.

Ο αγνώστου ταυτότητας νέος ιδιοκτήτης του μπολ, ο οποίος υπέβαλε την προσφορά του τηλεφωνικά, έδωσε συνολικά 37,7 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Το μικρό αντικείμενο, που χρονολογήθηκε στην περιόδο 960-1127 μ.Χ., αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί για να ξεπλένονται βούρτσες.
Με τα 37,7 εκατομμύρια δολάρια το συγκεκριμένο αντικείμενο κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ για κινεζικό αντικείμενο που πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε ένα ποτήρι για κρασί της δυναστείας Μινγκ που το 2014 πουλήθηκε για 36,05 εκατ. δολάρια σε εκατομμυριούχο από τη Σανγκάη.

Η δημοπρασία του μπολ ξεκίνησε από τα 10,2 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκαν 20 λεπτά μέχρι να φτάσει στα 37,7 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας το εν λόγω μπολ, διαμέτρου 13 εκατοστών, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της τεχνοτροπίας της εποχής των Σονγκ ενώ αποτελεί το ένα από τα μόλις τέσσερα που βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.