ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σιάτλ: 65 χρόνια κάθειρξη στον δολοφόνο που βασάνισε μέχρι θανάτου 18χρονο αυτιστικό αγόρι (φωτό)

Σιάτλ: 65 χρόνια κάθειρξη στον δολοφόνο που βασάνισε μέχρι θανάτου 18χρονο αυτιστικό αγόρι (φωτό)

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές του εγκλήματος του 45χρονου δολοφόνου ενός αυτιστικού αγοριού στις ΗΠΑ ο οποίος είχε βασανίσει μέχρι θανάτου τον γιο της γυναίκας με την οποία είχε συνάψει σχέση…

Πώς αποτιμάται άραγε ο βασανισμός και η αφαίρεση της ζωής ενός παιδιού; Ποια είναι η τιμωρία που μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη; Δικαστήριο στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε σε 65 χρόνια κάθειρξη έναν 45χρονο, ο οποίος βασάνισε μέχρι θανάτου ένα αυτιστικό αγόρι.

Το «τέρας», όπως χαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ, είχε βασανίσει μέχρι θανάτου τον γιο της γυναίκας με την οποία είχε συνάψει σχέση. Ο λόγος; Προφανής. Ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία του, ώστε να έχει το πεδίο ελεύθερο.

Το κίνητρο, ωστόσο, πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τις περιγραφές του εγκλήματος. Ο 45χρονος «εραστής», Μάθιου Κρίστενσον, έβαλε τον 18χρονο γιο της «συντρόφου» του σε μπανιέρα γεμάτη πάγο, τον χτύπησε κατ’ επανάληψη στο κεφάλι, του τύλιξε το πρόσωπο με μονωτική ταινία και του έριξε καυτερό κόκκινο πιπέρι στα μάτια. Το αυτιστικό παιδί, όντας ανήμπορο να αντιδράσει, παραδόθηκε και βρήκε τη λύτρωση -από τον βασανισμό του- στον θάνατο.

Το φρικτό αυτό έγκλημα συνέβη το 2014. Μέχρι τον Αύγουστο του 2017, ο 45χρονος δολοφόνος κατάφερνε να μένει εκτός φυλακής. Τότε, στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες και η δίκη ξεκίνησε μέσα σε ένα κλίμα γενικής κατακραυγής.

Ο εισαγγελέας πρότεινε για τις πράξεις του 45χρονου «τέρατος», ποινή φυλάκισης 65 ετών, η οποία και έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Μία απόφαση ενδειτική της αποστροφής που προκάλεσαν οι πράξεις του, καθώς για παρόμοια εγκλήματα, οι δράστες τιμωρούνται με 30 έως 40 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο 18χρονος Ότο Σμιθ ήταν ένα γλυκο, ευγενικό και καλοπροαίρετο παιδί, σε σώμα μεγάλου. Δεν είχε πειράξει κανέναν, δεν είχε ενοχλήσει κανέναν», δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας, προσθέτοντας πως «ο άνθρωπος που του έκανε κόλαση τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, κατέστρεψε πολλές ζωές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.