ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κίνα: «Μυστικοπαθής και ανεύθυνος εξαγωγέας οπλικών συστημάτων»…

Η Διεθνής Αμνηστία (Amnesty International) εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Κίνας κατηγορώντας την για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα εξαγωγής οπλικών συστημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γνωστή διεθνής οργάνωση απεκάλεσε  την Κίνα «μυστικοπαθή και ανεύθυνο εξαγωγέα οπλικών συστημάτων», με πωλήσεις στρατιωτικού υλικού που υπερβαίνουν το 1 δις δολαρίων ετησίως, οι δραστηριότητες της οποία υποδαυλίζουν συγκρούσεις σε περιοχές όπως το Σουδάν, η Μπούρμα και το Νεπάλ. Η Κίνα αντέδρασε έντονα στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας και αξιωματούχοι της δήλωσαν ότι υφίστανται αυστηροί κανόνες ώστε να αποτρέπονται «μη ηθικές» (unethical) εξαγωγές οπλικών συστημάτων, ενώ χαρακτήρισε την πολιτική της «προσεκτική και υπεύθυνη». Στην έκθεση αναφέρεται ως παράδειγμα ότι μόνο το 2005 η Κίνα εξήγαγε 200 στρατιωτικά οχήματα κινεζικής κατασκευής στο Σουδάν όπου συνεχίζεται η κρίση στο Νταρφούρ, υποστηρίζει με όπλα την στρατιωτική κυβέρνηση (χούντα) στη Μπούρμα, ενώ πώλησε τυφέκια και χειροβομβίδες στις δυνάμεις ασφαλείας του Νεπάλ την εποχή που η χώρα συνταρασσόταν από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της μοναρχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.