ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευρωπαϊκή διείσδυση στην αγορά ελικοπτέρων των ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή διείσδυση στην αγορά ελικοπτέρων των ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή εταιρία EADS επελέγη σε συνεργασία με την αμερικανική Sikorsky για να προμηθεύσουν στον αμερικανικό Στρατό 352 ελικόπτερα ΕC-145 στο πλαίσιο του ύψους 3 δις δολαρίων προγράμματος LUH (Light Utility Helicopter).

Πρόκειται για την EADS που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε συνεργασία με την αμερικανική Sikorsky. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο είναι το πρώτο που κερδίζει η EADS στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη δόση του συμβολαίου είναι 43 εκατομμυρίων δολαρίων με προοπτική να ανέλθει στα 3 δις δολάρια σε βάθος εικοσαετίας. Η EADS, μέσω της εταιρίας Eurocopter που ελέγχει έχει αναδειχθεί στους ισχυρότερους «παίκτες» της διεθνούς αγοράς ελικοπτέρων με τελευταία επιτυχία την επικράτηση στον διαγωνισμό για την προμήθεια ελικοπτέρων γενικής χρήσης στον διαγωνισμό που προκήρυξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νοτίου Κορέας. Η επιτυχία στον διαγωνισμό των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δύο επιπρόσθετες διαστάσεις: η πρώτη αφορά στην ενίσχυση των Ευρω-ατλαντικών σχέσεων, τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία εταιριών των δύο πλευρών στον εξοπλιστικό τομέα. Στο άμεσο μέλλον δε θα μπορούσε να αποκλειστεί η εμπλοκή αμερικανικών εταιριών σε ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμματα. Η δεύτερη διάσταση αφορά στην πρώτη θετική εξέλιξη για την EADS μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον έναν από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους της EADS, τον Γάλλο Νοέλ Φοργκάρντ, να κατηγορείται ότι προχώρησε σε πώληση μετοχών της Airbus που ελέγχεται από την EADS, κάνοντας χρήση εσωτερικής πληροφόρησης για την περαιτέρω καθυστέρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης του ευρωπαϊκού μεταφορικού αεροσκάφους Airbus A380. Την ημέρα που η EADS κέρδιζε στον αμερικανικό διαγωνισμό, ανακοινωνόταν παράλληλα η παραίτηση του Νοέλ Φοργκάρντ, καθώς επίσης και του επικεφαλής της Airbus, Γερμανού Γούσταβ Χάμπερτ, ο οποίος ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη για την καθυστέρηση παράδοσης των A380. Όπως ανακοινώθηκε, ο Φοργκάρντ θα αντικατασταθεί από τον επίσης Γάλλο Λουί Γκαλουά, επικεφαλής της γαλλικής κρατικής εταιρίας σιδηροδρόμων SNCF, ενώ στη θέση του Χάμπερτ τοποθετείται ο Κρίστιαν Στράιφ, πρώην επικεφαλής της εταιρίας δομικών υλικών Saint-Gobain.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.