ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Το ΣτΕ παραμένει ανοιχτό αλλά χωρίς δημόσιες συνεδριάσεις

Το ΣτΕ παραμένει ανοιχτό αλλά χωρίς δημόσιες συνεδριάσεις

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν «κατέβασε ρολά» και ούτε σταμάτησαν οι υπόλοιπες λειτουργίες του, πλην των δημόσιων συνεδριάσεων του, στο πλαίσιο της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία έκλεισαν προσωρινά έστω και μερικώς τα δικαστήρια λόγω του σοβαρού κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η « αναστολή αυτή δεν συνεπάγεται κλείσιμο του δικαστηρίου ούτε παύση των λοιπών λειτουργιών του». Ωστόσο, προκειμένου να κρατηθεί ο κορωνοϊός εκτός του ΣτΕ, ζητείται από τους …..δικηγόρους να επιλέγουν τον ηλεκτρονικό τρόπο κατάθεσης ενδίκων μέσων ή παρακολούθησης των υποθέσεών τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι:

«Οι δημόσιες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με εξαίρεση αυτές που αφορούν την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και τη δημοσίευση αποφάσεων έχουν ανασταλεί για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020 (άρθρο 1 της ανωτέρω ΚΥΑ). Η αναστολή αυτή δεν συνεπάγεται κλείσιμο του Δικαστηρίου ούτε παύση των λοιπών λειτουργιών του.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η αναστολή των δημόσιων συνεδριάσεων του ΣτΕ υπαγορεύθηκε από λόγους δημόσιας υγείας, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επαφές και, μέσω αυτών, η διάδοση του κορωνοϊού, η επικοινωνία των δικηγόρων και των διαδίκων με τους δικαστικούς λειτουργούς του Σ.τ.Ε. ή τις γραμματείες των τμημάτων του για υποθέσεις που επρόκειτο να συζητηθούν και αναβάλλονται πλέον αυτεπαγγέλτως και χωρίς δημόσια συνεδρίαση για άλλη δικάσιμο δεν είναι αναγκαία και καλό θα ήταν να αποφεύγεται για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι για κάθε υπόθεση υπάρχει αριθμός ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ο οποίος επιτρέπει στους διαδίκους και τους πληρεξουσίους τους να έχουν πρόσβαση στην πορεία της υπόθεσής τους από την κατάθεση του ένδικου βοηθήματος ή μέσου μέχρι και την έκδοση απόφασης από τον προσωπικό τους υπολογιστή. Άλλωστε, και η κατάθεση ένδικων βοηθημάτων και μέσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ήδη από το 2013 εφικτή και με ηλεκτρονικό τρόπο (https://portal.olomeleia.gr/sites/default/files/static/guides/osdydd.pdf).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για διαδικαστικές ενέργειες που δεν είναι δυνατό να γίνουν ηλεκτρονικά, προτρέπονται όλοι οι εισερχόμενοι να μεριμνούν για την απολύμανση των χεριών τους με τα μέσα που υπάρχουν προς τον σκοπό αυτό στις εισόδους των γραμματειών και στις τουαλέτες του Δικαστηρίου.»

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.