ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καταγγελίες για τους αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη: «Αρπάζουν φαγητό και μπαίνουν σε άδεια σπίτια»

Καταγγελίες για τους αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη: «Αρπάζουν φαγητό και μπαίνουν σε άδεια σπίτια»

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Μυτιλήνη, με τους αλλοδαπούς να μην θέλουν να μεταβούν στη νέα δομή που φτιάχνεται στην περιοχή του Καρά Τεπέ, ενώ από την άλλη οι κάτοικοι της Μόριας καταγγέλουν επιθετικές συμπεριφορές και διαρρήξεις στα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος συλλόγου κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων, Θανάσης Ψούνος, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εκρηκτική γι’ αυτό και οι κάτοικοι αποφάσισαν σε πρώτη φάση αν ανοίξουν το μπλόκο που είχαν δημιουργήσει στους δρόμους, που οδηγούσαν στο -κατεστραμμένο από την φωτιά- κέντρο υποδοχής της Μόριας.

“Ο οδικός άξονας Παναγιούδας – Μυτιλήνης αυτή την στιγμή είναι κλειστός από τους μετανάστες, δεν έχει ανοίξει. Με γρήγορες διαδικασίες ετοιμάζεται το στρατόπεδο, αλλά ακόμα οι μετανάστες δεν έχουν πειστεί, ώστε να φιλοξενηθούν εκεί, ενώ δημιουργούν προβλήματα. Ως κάτοικοι, το μπλόκο που είχαμε δημιουργήσει στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας, το έχουμε ανοίξει. Ωστόσο είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε να το κλείσουμε ξανά σε περίπτωση που οι μετανάστες αποφασίσουν να φτάσουν ως εκεί”.

Και συνεχίζει: “H κατάσταση είναι εκρηκτική, γιατί έχουμε και τους αλληλέγγυους που είναι υπέρ των μεταναστών που κάνουν διάφορες συγκεντρώσεις. Είναι περίεργα ακόμα τα πράγματα. Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί κάπως, μόνο όταν οι μετανάστες πειστούν να μπουν στην ελεγχόμενη δομή, που φτιάχνουν στην περιοχή του Καρά Τεπέ. Μόνο τότε θα επανέλθει κάπως η κανονικότητα. Η νέα δομή δεν ξέρουμε πόσο κόσμο μπορεί να χωρέσει. Σε αυτή την φάση, πάντως, λένε πως οι σκηνές θα είναι πολλές και μεγάλες. Όταν μπουν μέσα και χωριστούν ανά εθνικότητα, τότε θα ξέρουμε πόσοι θα φιλοξενηθούν. Πάντως υπολογίζουμε πως θα μπουν πάνω από 3.000 άτομα. Αυτό που φοβόμαστε είναι μην επιστρέψει πάλι στο τραπέζι η λύση της Μόριας, κάτι που απευχόμαστε, γι’ αυτό και είμαστε σε επιφυλακή”.

“Αρπάζουν φαγητό και μπαίνουν σε άδεια σπίτια”

Μερίδα παραβατικών στοιχείων εισχωρούν με το “έτσι θέλω” στα σπίτια κατοίκων, αρπάζουν τρόφιμα και ότι άλλο βρουν, ενώ άλλοι ανοίγουν κλειστές κατοικίες και μένουν παράνομα μέσα. “Η δομή που φτιάχνουν είναι προσωρινή αυτό είναι ξεκάθαρο, ήδη ο δήμαρχος είναι κάθετος στο να μην μείνει εκεί. Δεν υπάρχουν υποδομές για να μείνει μόνιμα. Η περιοχή που κινούνται τώρα είναι στα όρια της Μόριας. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια κλέβουν φαγητό, ανοίγουν κλειστά σπίτια και μένουν μέσα. Υπάρχει βέβαια αστυνομική δύναμη και εγρήγορση από τους κατοίκους, που όταν παρατηρούν τέτοιου τύπου φαινόμενα ειδοποιούν τις δυνάμεις”, ανέφερε ο κ. Ψούνος.

Εκτός οικιστικού άξονα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Στην προσωρινή δομή θα υπάρχουν υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου, ΜΚΟ θα είναι μια ελεγχόμενη δομή και δεν θα μπορεί να μπαίνει και βγαίνει όποιος θέλει. Θα είναι μια πρόβα για την ελεγχόμενη τυχόν καινούργια δομή, που θα φιλοξενηθεί κάποια στιγμή στο νησί. Λογικά θα είναι εκτός οικιστικού άξονα, αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.