Ο πραγματικός λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο πραγματικός λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν επισκέπτεται την Ελλάδα

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από την βασίλισσα Ελισάβετ και πιο συγκεκριμένα για τους λόγος που δεν επισκέπτεται την γενέτειρά της, την Ελλάδα.

Την απάντηση έρχεται να δώσει ο ιστορικός Hugo Vickers δήλωσε στο BBC ότι η ταραχώδης ιστορία της μοναρχίας στην Ελλάδα είχε άμεση επίδραση στην οικογένεια του Φιλίππου.

“Στον πρίγκιπα Φίλιππο δεν αρέσει η Ελλάδα, γιατί [η στρατιωτική κυβέρνηση που ακολούθησε τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο] δίκασε τον πατέρα του [πρίγκιπα Ανδρέα] και πιθανόν θα είχε εκτελεστεί. Το 1922 όλοι χρειάστηκε να φύγουν από τη χώρα”.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μόλις ενός έτους όταν έφυγε από την Ελλάδα, μέσα σε ένα κουτί για φρούτα. Από τότε έχει επιστρέψει πολύ λίγες φορές, ενώ λέει ότι δεν θυμάται παρά τα υποτυπώδη Ελληνικά. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του Δανό.

Επιπλέον, ο Φίλιππος είναι ανιψιός του Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει εξοριστεί από το 1973 αλλά ακόμη θεωρεί τον εαυτό του Βασιλιά. Όλα αυτά συντελούν στο ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ πιθανόν δεν έχει δεχτεί ποτέ πρόσκληση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλα αυτά, η Ελισάβετ έχει επισκεφθεί μια φορά την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Βασιλιά Παύλου, το 1950, πριν όμως γίνει Βασίλισσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.