ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μ.Ζαχάροβα: «Η μη έγκριση του Sputnik V στην ΕΕ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρατσιστική»

Μ.Ζαχάροβα: «Η μη έγκριση του Sputnik V στην ΕΕ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρατσιστική»

Η Μαρία Ζαχάροβα εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον για τα όσα δήλωσε για το Sputinik V.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας, έκανε λόγο για «απαράδεκτες» και «νεοναζιστικές» δηλώσεις ενώ κατήγγειλε το Παρίσι και για «ρατσισμό».

Ο κ. Μπον μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 την Πέμπτη εξέφρασε την άποψη πως όσοι εμβολιάστηκαν με τα σκευάσματα της Κίνας ή της Ρωσίας, δεν θα πρέπει να μπορούν να μπουν στην ΕΕ, μια αμφιλεγόμενη τοποθέτηση που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση της κα Ζαχάροβα.

«Απαράδεκτες δηλώσεις. Είναι ένα μίγμα ρατσισμού, αυτοκρατορικής ηγεμονίας και νεοναζισμού» επεσήμανε η Ρωσίδα αξιωματούχος και πρόσθεσε πως ολόκληροι λαοί στερούνται ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους και την ηθική, σε μια εποχή που δοκιμάζεται σοβαρά από την πανδημία.

Την οργή του κατά του Γάλλου πολιτικού εξέφρασε και ο Κωνσταντίν Κοσάτσεφ, πρόεδρος της ρωσικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, επισημαίνοντας ότι τέτοιες αντιλήψεις πάνε κόντρα στα συμφέροντα του λαού της Γαλλίας.

«Τα εμβόλια δεν έχουν εθνικότητα και πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρέσβης της ΕΕ στη Ρωσία, Mάρκους Έντερερ, ανέφερε πως οι Βρυξέλλες κατέθεσαν αίτημα στον υπουργό Υγείας της Ρωσίας να συζητήσουν τη σύνδεση της χώρας με τις χώρες της Ένωσης για τα πιστοποιητικά ταξιδιού της COVID-19, εκτιμώντας πως οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια λύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.