ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία – Οι ειδικοί επισημαίνουν: «Η κλιματική αλλαγή φταίει για τις φονικές πλημμύρες»

Γερμανία – Οι ειδικοί επισημαίνουν: «Η κλιματική αλλαγή φταίει για τις φονικές πλημμύρες»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος στη Γερμανία σχολιάζοντας την απίστευτη τραγωδία με τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες να έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων σε δύο κρατίδια: τη Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία και τη Ρηνανία – Παλατινάτο.

Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς δεκάδες άτομα αγνοούνται.

Για την Γερμανίδα υπουργό Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε, οι αρχές θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες στο μέλλον για να αντιμετωπίσουν ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Η κλιματική αλλαγή έφτασε στη Γερμανία»

«Η κλιματική αλλαγή έφτασε στη Γερμανία. Τα γεγονότα δείχνουν τη δύναμη με την οποία οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μπορούν να μας επηρεάσουν όλους», επισημαίνει.

«Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρεςέπληξαν σοβαρά τη χώρα μας. Οι σκέψεις μου σήμερα είναι με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που έχασαν τα σπίτια τους ή ακόμα και τους συγγενείς τους… Τώρα είναι η ώρα για αλληλεγγύη και βοήθεια», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ έκανε λόγο για «τραγωδία», το μέγεθος της οποίος έπιασε στον… ύπνο τους ειδικούς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός παραδέχτηκε ότι το μέγεθος της καταστροφής στη δυτική Γερμανία δεν είχε προβλεφθεί από τους ειδικούς.

«Τώρα είναι η ώρα των σωστικών συνεργείων και της αλληλεγγύης. Αυτή την ώρα, οι διασώστες ξεπερνούν τον εαυτό τους και τους ευχαριστώ γι’ αυτό (…) Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.