ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Μ.Τζόνσον για 11η Σεπτεμβρίου: «Οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να διχάσουν όσους πιστεύουν στην ελευθερία»

Μ.Τζόνσον για 11η Σεπτεμβρίου: «Οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να διχάσουν όσους πιστεύουν στην ελευθερία»

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι οι επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να κλονίσουν την πίστη στην ελευθερία.

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 στο World Trade Center στη Νέα Υόρκη, όταν αεροπειρατές κατέλαβαν τον έλεγχο τεσσάρων αεροπλάνων και τα χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο. Εξήντα επτά Βρετανοί υπήκοοι συγκαταλέγονταν στους νεκρούς.

«Ενώ οι τρομοκράτες επέβαλαν ένα φορτίο θλίψης και πόνου και ενώ η απειλή εξακολουθεί να υφίσταται σήμερα, μπορούμε τώρα με την οπτική 20 ετών μετά ότι δεν κατάφεραν να κλονίσουν την πίστη μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία», είπε ο Τζόνσον στο βίντεο, μήνυμά του.

«Απέτυχαν να διαχωρίσουν τα έθνη μας, είτε να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας ή να ζούμε σε διαρκή φόβο».

Το βίντεο μήνυμα του Τζόνσον θα προβληθεί σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, όπου βρίσκεται ένα γλυπτό – μνημείο που δημιουργήθηκε από χάλυβα που περισυλλέχθηκε από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων.

Ο Μπόρις Τζόνσον συνέδεσε την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου με την πρόσφατη επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών, βρετανικών και άλλων νατοϊκών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν, να αγαπούμε και να νοιαζόμαστε τους επιζώντες και εκείνους που εξακολουθούν να πενθούν και να κρατάμε στέρεη την πίστη μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία, που πάντα θα επικρατούν απέναντι σε κάθε εχθρό», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.