ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα 20 ισχυρότερα και πιο πλούσια κράτη του κόσμου – Ανάμεσα τους και η Τουρκία

Αυτά είναι τα 20 ισχυρότερα και πιο πλούσια κράτη του κόσμου – Ανάμεσα τους και η Τουρκία

Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου συγκεντρώνονται στη Ρώμη για να επικυρώσουν το Σάββατο ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο οι χώρες σε όλο τον κόσμο φορολογούν τις πολυεθνικές εταιρείες.

Οι χώρες που αποτελούν τους G20: Αυστραλία, Καναδάς, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Ινδία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Τουρκία, Αργεντινή, Μεξικό, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα 20 ισχυρότερα κράτη βρίσκεται και η Τουρκία, παρά το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης ότι καταρρέει διαρκώς οικονομικά.

Γιατί και πότε δημιουργήθηκαν

Η ομάδα των G20 δημιουργήθηκε με αφορμή την ασιατική χρηματοπιστωτική κρίση του 1997-98, η οποία απείλησε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και ανέδειξε την ανάγκη συμμετοχής στην παγκόσμια οικονομική «διακυβέρνηση» και των ισχυρών αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων χωρών συναντήθηκαν, για πρώτη φορά, το Δεκέμβριο του 1999, στο Βερολίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.