ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πακιστάν: Τα panama papers «έριξαν» τον πρωθυπουργό – Όρισε διάδοχο τον αδερφό του

Πακιστάν: Τα panama papers «έριξαν» τον πρωθυπουργό – Όρισε διάδοχο τον αδερφό του

O πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, τον οποίο απέπεμψε την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, επέλεξε τον αδελφό του Σαχμπάζ ως πολιτικό του διάδοχο και τον πρώην υπουργό Πετρελαίου Σαχίντ Χαπάν Αμπάσι ως μεταβατικό επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Υποστηρίζω τον Σαχμπάζ Σαρίφ προκειμένου να με διαδεχθεί (στον πρωθυπουργικό θώκο), όμως θα χρειαστεί χρόνος για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, επομένως προς το παρόν ορίζω τον Σαχίντ Χακάν Αμπάσι» μεταβατικό πρωθυπουργό της κυβέρνησης, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον του κόμματός του.

Ο διορισμός του Αμπάσι θα πρέπει να εγκριθεί και από το κοινοβούλιο όμως η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί για τυπικούς λόγους, καθώς το κόμμα του Σαρίφ συγκεντρώνει ευρεία πλειοψηφία. Σχετικά με τον Σαχμπάζ Σαρίφ, μικρότερο αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, δεν διαθέτει βουλευτική έδρα παρά μονάχα στο περιφερειακό κοινοβούλιο του Πουντζάμπ (κεντρικό Πακιστάν).

Ο Ναουάζ Σαρίφ παραιτήθηκε την Παρασκευή, βυθίζοντας τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα μετά από αρκετά χρόνια σχετικής σταθερότητας. Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο τον είχε κρίνει «ακατάλληλο» για βουλευτή (και κατά συνέπεια και για τη θέση του πρωθυπουργού) εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς. Ταυτόχρονα, το Δικαστήριο ζήτησε τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας σε βάρος του 67χρονου Σαρίφ και της οικογένειάς του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σκάνδαλο που του στοίχισε τον πρωθυπουργικό θώκο ξέσπασε τον περασμένο χρόνο όταν η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα 11,5 εκατομμύρια απόρρητα έγγραφα από το δικηγορικό γραφείο του Παναμά Mossack Fonseca, τα λεγόμενα Panama Papers.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.