ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης: «Μάλλον στο Ελληνικό τα αεροπλάνα προσγειώνονταν … στα αρχαία»

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης: «Μάλλον στο Ελληνικό τα αεροπλάνα προσγειώνονταν … στα αρχαία»

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης υπό το καθεστώς ανωνυμίας έκανε λόγο ότι η επένδυση στο Ελληνικό έχει λάβει τις διαστάσεις ενός συμβόλου κωλυσιεργίας και εμποδίων αν και θα έχει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα.

Σημείωσε μάλιστα πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup του Λουξεμβούργου δεν θα έχουν την Ελλάδα ως θέμα συζήτησης στην ατζέντα τους για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα ασχοληθούν με την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τη μεταπρογραμματική παρακολούθηση της Πορτογαλίας και τον νέο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επένδυση στο ελληνικό και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως δεν θα ήθελε να επεκταθεί στο θέμα αυτό, σημειώνοντας όμως πως αποτελεί ένα “σύμβολο κωλυσιεργίας και εμποδίων γραφειοκρατίας” και αστειεύτηκε πως μάλλον επί δεκαετίες τα αεροπλάνα προσγειώνονταν στα αρχαία.

Τρίτη αξιολόγηση και επιστροφή θεσμών

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση ο αξιωματούχος σημείωσε πως το πλάνο ως έχει είναι η ολοκλήρωση της πριν το τέλος του έτους, συμπληρώνοντας μάλιστα πως υπάρχει πολιτική θέληση για αυτό.

Δεν ήταν σαφής πάντως ως προς τον χρόνο επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών, την οποία τοποθέτησε μετά τις συναντήσεις στη Ουάσιγκτον στα μέσα Οκτωβρίου.

Αγώνας δρόμου για τα 800 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα

Αναφορικά με το θέμα της υποδόσης ύψους 800 εκατομμυρίων για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχει προσωπικό το οποίο συλλέγει δεδομένα από την Ελλάδα με σκοπό να σταλούν στους θεσμούς.

Θα ήταν πολύ θετικό για την ελληνική οικονομία η ρευστότητα αυτή, εκτιμά ο αξιωματούχος και τόνισε πως είναι σημαντικό τα στοιχεία αυτά να φτάσουν στους θεσμούς πριν τη 31η Οκτωβρίου.

Σημειώνουμε πως μετά τον Οκτώβριο τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στον φάκελο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και δεν θα είναι διαθέσιμα πλέον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.