ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισπανία: Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την Καταλονία – Δρομολογείται η άρση της αυτονομίας της

Ισπανία: Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την Καταλονία – Δρομολογείται η άρση της αυτονομίας της

Με το ζήτημα της Καταλονίας να παραμένει στον «αέρα», η κεντρική ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει αποφασιστικά μέτρα, μιας και από το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο.

Μάλιστα, πρωτεύων στόχος της Μαδρίτης είναι να ανακτήσει τον ουσιαστικό έλεγχο επί της Καταλανικής περιφέρειας, μέσω της άρσης της αυτονομίας της.

Ο Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα, που θα τεθούν προς έγκριση στη Γερουσία, καθώς η Καταλονία συνεχίζει να απειλεί με απόσχιση. Η Μαδρίτη έχει την πλήρη στήριξη του βασιλιά Φελίπε και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που αναμένεται, σύμφωνα με το AFP, είναι να πάρει η Μαδρίτη τον έλεγχο της καταλανικής αστυνομίας, της Mossos d’Esquadra, της οποίας ο αρχηγός κατηγορήθηκε για ανταρσία γιατί δεν εμπόδισε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία την 1η Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η El Pais αναφέρει ότι η Μαδρίτη θα παύσει το σύνολο της καταλανικής κυβέρνησης και θα προκηρύξει εκλογές στην περιφέρεια το συντομότερο δυνατόν, ίσως τον Ιανουάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.