ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Oι Γερμανοί δεν κρύβουν την χαρά τους για την εκχώρηση της Μακεδονίας: «Ιστορική συμφωνία»

Oι Γερμανοί δεν κρύβουν την χαρά τους για την εκχώρηση της Μακεδονίας: «Ιστορική συμφωνία»

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ και σημειώνει ότι καταδεικνύεται πως είναι εφικτό να ξεπεραστούν ακόμη και βαθιές διμερείς διαφορές, όταν αναπτύσσεται εμπιστοσύνη και υπάρχει η πολιτική βούληση.

Σε ανακοίνωσή του ενόψει της Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Διαδικασίας του Βερολίνου», ο κ. Ροτ τονίζει ότι «η σταθερότητα και η δημοκρατική εξέλιξη στην Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και τη Σερβία είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης και έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλειά μας».

Επίσης, αναφέρει ότι η επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων, στο Λονδίνο, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τις χώρες της περιοχής, προκειμένου να βελτιώσουν την περιφερειακή συνεργασία και έτσι να υποστηρίξουν τη διαδικασία προσέγγισης αυτών των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τις δράσεις του Περιφερειακού Εργαστηρίου για τους Νέους (RYCO), το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «η πρωτοβουλία αφορά τη συμφιλίωση των επερχόμενων γενεών σε μία περιοχή, στην οποία οι πληγές του πολέμου εξακολουθούν να έχουν έντονη παρουσία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.