ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θα βρει τις 80 ψήφους ο Ζ.Ζάεφ για να περάσει την συμφωνία… παραλαβής της Μακεδονίας από τον Α.Τσίπρα;

Θα βρει τις 80 ψήφους ο Ζ.Ζάεφ για να περάσει την συμφωνία… παραλαβής της Μακεδονίας από τον Α.Τσίπρα;

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, παραδέχθηκε πριν λίγο εξερχόμενος του Κοινοβουλίου της χώρας, πως ακόμα δεν έχει συγκεντρώσει τον αριθμό των 80 βουλευτών.

Ο Ζ.Ζάεφ δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή», προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

«Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Αυτή η δήλωση, πάντως, έχει την δική της αξία.

Διότι τι μπορεί να σημαίνει η φράση «υπό κανονικές συνθήκες». Τι συνιστά… μη κανονικότητα;

Μήπως οι εκβιασμοί και οι χρηματισμοί βουλευτών που αποκάλυψε το pronews.gr πριν λίγο μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες “καταστάσεις” ;

Η συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Σκοπιανά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στον Ζόραν Ζάεφ λείπουν τουλάχιστον 2 με 3 βουλευτές για την πλειοψηφία, αλλά γίνονται προσπάθειες να «προσεγγιστούν».

Τουλάχιστον εκατό κάμερες είναι τοποθετημένες στον εξώστη της σκοπιανής Βουλής αναμένοντας τη στιγμή που θα ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο, το εναρκτήριο λάκτισμα δεν έρχεται. Ο λόγος; Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο Ζόραν Ζάεφ αναζητά ακόμη βουλευτές για να «πιάσει» την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για τις συνταγματικές αλλαγές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ, Makfax αναφέρει πως η συνεδρίαση που επρόκειτο να λάβει χώρα την Παρασκευή και η ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση, είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί επ’ αόριστον αν η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει τα 2/3 των ψήφων.

«Να ψηφίσουμε εδώ και τώρα – Δεν περνάει η συμφωνία»

Την έναρξη της ψηφοφορίας επί της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για την τροποποίηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών, ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έχοντας στο πλευρό του βουλευτές του κόμματός του, ο κ. Μιλοσόσκι ανέφερε ότι ο λαός, μέσω του δημοψηφίσματος, δήλωσε σαφώς πως δεν υπάρχει εντολή για συνταγματικές αλλαγές.

«Απαιτούμε από τον πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει εδώ και τώρα την ψηφοφορία ώστε η κυβέρνηση να δει ότι δεν έχει την πλειοψηφία των 2/3», διαμήνυσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ερωτηθείς αν αληθεύουν οι φήμες πως επτά από τους βουλευτές του θα ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, ο κ. Μιλοσόσκι δήλωσε ότι η βούληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.