ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Πρόστιμα σε δύο τηλεοπτικά κανάλια για «πολιτική ανυπακοή»

Τουρκία: Πρόστιμα σε δύο τηλεοπτικά κανάλια για «πολιτική ανυπακοή»

Ακριβά κοστίζει η ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία καθώς επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο τουρκικά κανάλια, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, για προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Ερντογάν και για πολιτική ανυπακοή.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας επέβαλε πρόστιμα στα τηλεοπτικά δίκτυα «Haberturk» και «Halk TV» για τα σχόλια που ειπώθηκαν «on air» για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο talk show του «Haberturk» δύο ηθοποιοί οι Μουτζίν Γκετζέ και Μετίν Ακπινάρ προέβησαν σε κάποια σχόλια που ερέθισαν το τουρκικό καθεστώς.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στα κανάλια για τα προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Ερντογάν και για πολιτική ανυπακοή, όπως ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος του Συμβουλίου της τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης στο Reuters.

Η προσβολή του Τούρκου προέδρου θεωρείται έγκλημα στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, τρεις εκπομπές του που θα έβγαιναν στον αέρα από την τηλεοπτική εκπομπή «Fox TV» δεν πρόκειται να μεταδοθούν καθώς υπήρξαν εκτενή ρεπορτάζ στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά των τιμών του φυσικού αερίου, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης. (RTUK).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία παραμένει ο χειρότερος εχθρός της Ελευθερίας του Τύπου, αναφέρει σε ετήσια μελέτη η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), με τουλάχιστον 68 δημοσιογράφους να βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές με την κατηγορία της αντικαθεστωτικής δράσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.